Vilniečiai įvertino Vingio parką: įvardijo privalumus ir trūkumus

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė surengė apklausą, kurioje dalyvavę vilniečiai atviravo apie vieną mėgstamiausių žaliųjų erdvių sostinėje Vingio parką. Apklausos rezultatai atskleidė, kad šį parką gyventojai vertina keturiais balais iš penkių, o tarp pasiūlymų didžioji dalis apklaustųjų išskyrė automobilių eismo ribojimą, kuriam pritartų.

„Vingio parkas yra nuolat puoselėjamas miesto ir tikrai labai mėgstamas gyventojų, tačiau jaučiame, kad tam tikri sprendiniai ne visai atitinka šiandieninius poreikius, keičiantis žmonių įpročiams, infrastruktūra taip pat turi prisitaikyti. Šiuo metu analizuojame Vingio parko tvarkymo darbų poreikį, apimtis ir galimybes, todėl gyventojų įžvalgos labai vertingos, siekiant suprasti, kokį parką žmonės mato dabar ir kokį nori matyti ateityje“, – pranešime spaudai teigė Vilniaus miesto vicemeras Andrius Grigonis.

Dauguma apklausoje dalyvavusių gyventojų nurodė į Vingio parką atvykstantys kartą ar kelis per mėnesį. Anot jų, tai vieta, kurioje galima praleisti laiką su šeima, pabūti gamtoje, pasportuoti.

Dauguma lankytojų gerai ir labai gerai vertino įvairius parke organizuojamus renginius. Palankiausiai tarp jų įvardintas augintinių festivalis, šventiniai bėgimai, diskusijos ir pan.

Gyventojai taip pat nurodė, kad tiek tamsiu, tiek šviesiu paros metu parke jaučiasi labiau saugiai nei nesaugiai. Tačiau kai kurie pabrėžė, kad būtina sureguliuoti dviračių, riedutininkų, paspirtukininkų ir pėsčiųjų eismą.

Tarp trūkumų – tualetų trūkumas, apleisti pastatai

Kaip didžiausius parko trūkumus lankytojai išskyrė tualetų trūkumą (67 proc.), apleistus pastatus (33 proc.) ir ramaus poilsio erdvių trūkumą (28 proc.).

Anot apklausos, kartu respondentai norėtų turėti daugiau galimybių prisėsti ar prigulti (42 proc.), pavėsinių, daugiau geriamo vandens kolonėlių (39 proc.), edukacinių stendų ar renginių, trūko kavinių ir restoranų.

Vis dėlto, vilniečiai pastebėjo, kad Vingio parkas neturėtų būti itin apkrautas įvairiomis veiklomis ir infrastruktūra – jie prioritetą teikė natūraliai gamtai.

Vilniaus savivaldybės rengtoje internetinėje apklausoje iš viso dalyvavo 2680 gyventojų.


Šiame straipsnyje: Vingio parkasparkasapklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
koks čia parkas jei jame gyvenamujų namu nėra ,nei tvoru su užrašais privati valda kažkoks mėšlas ir tiek.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių