Vilniečiai piktinasi kebabinės kaimynyste

Trakų gatvės gyventojai kaip išgali siekia, kad kaimynystėje neliktų kebabinės. Pirmiausia užeigą tikrino Maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, dabar bus kreiptasi ir į statybų inspektorius.

Gyventojų skundas Vilniaus miesto savivaldybei šįkart pateiktas per elektroninę sistemą, kuria naudojasi gyventojai.

„Prieš atverdami kavinės duris, prašė kaimynų sutikimų jai atidaryti, bet, siekdami išsaugoti tvarkingą istorinės gatvės vaizdą ir kultūrą, butų savininkai leidimo nedavė. Tačiau kavinė buvo atidaryta, be jokių leidimų, – tikinama skunde. – Kavinės ventiliacija išvesta tiesiog į gatvę, todėl ji skleidžia nemalonius kvapus gatvės praeiviams ir vietos gyventojams.“

Savivaldybės atstovų teigimu, merijai nesuteikta kompetencija išspręsti šį skundą. „Tačiau artimiausiu metu dėl šio skundo bus kreipiamasi į Statybos inspekciją ir Maisto ir veterinarijos tarnybą, kurios turi įstatymų numatytus įgaliojimus spręsti šiuos klausimus“, – sakė savivaldybės Saugaus miesto departamento direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas.

Tiesa, reikalus su Maisto ir veterinarijos tarnyba kavinė jau yra išsprendusi.

Vilniaus valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje iš viso buvo gauti trys pranešimai (skundai) dėl bendrovės „Juodoji peteliškė“ maitinimo įstaigos „Bistro Sadaf“ veiklos. Iš jų du skundai pripažinti pagrįstais, įstaigai taikytos atitinkamos sankcijos.

Nuo 2011 m. gruodžio veikiančioje kebabinėje 2012 m. rugsėjo 21 d. atlikus neplaninį patikrinimą, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priėmė sprendimą „Dėl ūkio subjekto veiklos sustabdymo“, kuriuo sustabdyta jos veikla. Sprendimas priimtas atsižvelgus į Vilniaus visuomenės sveikatos centro pateiktą informaciją ir Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių atlikto patikrinimo rezultatus. Įmonė buvo informuota, kad veiklą jai bus leista atnaujinti tik pašalinus visus per patikrinimą nustatytus trūkumus.

2012 m. gruodžio 3 d. įmonė pateikė prašymą atnaujinti maisto tvarkymo veiklą, pateikė pakeistą maisto tvarkymo proceso aprašymą, kuriame nurodė, kad kebabai bus ruošiami iš gatavų maisto produktų, mėsa kebabams nebus kepama vietoje, o tik pašildoma grilyje.

Gruodžio 4 d. įmonėje atliktas patikrinimas ir gruodžio 5 d. priimtas sprendimas dėl ūkio subjekto veiklos atnaujinimo, kuriuo leista kavinėje tik ruošti kebabus iš pusgaminių.

Tokią situaciją kavinėje rado ir atvykę žurnalistai: niekas nebuvo kepama, produktai šildomi uždarame kaistuve.

„Man rodos, tiesiog yra tokių, kam reikia šių patalpų“, – nutęsė kebabinės darbuotoja.


Šiame straipsnyje: Vilniuskebabai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Kas is viso sugalvojo tas kebebines? Uzdaryti visas ir tas kvailas reklamas ir uzrasus nuimti visoje Lietuvoje.

AS

AS portretas
kokie nemalonus kvapai?savo virtuvės kvapai neerzina? Džiaugtųsi, kad gali greitai ir skaniai užkąsti, o jie skundžiasi.Žmonės nebežino kaip išsidirbinėti.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių