Vilnių atranda prancūzų kino kūrėjai

Dar šių metų rugpjūčio mėnesį Vilniaus apylinkėse buvo filmuojamas Lietuvos – Prancūzijos bendros gamybos filmas „Šeima“ (rež. A. Urbaitė), o dabar Vilniuje prancūzų kino kūrėjai kartu su lietuvių filmavimo grupe filme „Kompromat“ atkurs tikrais įvykiais paremtą istoriją.

Šio kino filmo sumanytojai Lietuva susidomėjo dėl sėkmingų ir puikiai įvertintų pastarųjų metų projektų, tokių kaip „Černobylis“, „Jekaterina Didžioji“, „Karas ir taika“. Filmo režisierius – Prancūzijoje įvertintas kino kūrėjas Jereome Salle, režisavęs tokius filmus kaip „Zulu“, „Afera prieš Antonį Zimerį“ ir daugelį kitų, Europoje sulaukusių puikių įvertinimų. Filme vaidins ir gausus būrys lietuvių aktorių, sakoma Vilniaus savivaldybės pranešime.

Šio, kaip ir daugelio kitų kino projektų pasiruošimo darbai buvo pristabdyti dėl pasaulį sukausčiusios COVID-19 pandemijos. Tik praėjusį mėnesį atnaujinti pasiruošimo darbai, o filmavimas vyks nuo spalio 19-osios ir tęsis iki gruodžio vidurio. Prie projekto dirba 120 kino specialistų, iš kurių beveik 100 – lietuviai. Beveik visas filmas kuriamas Vilniuje, įvairiose miesto vietose.

Vilniaus kino biuras informuoja, kad vykstant šio ir kitų filmų bei serialų filmavimo darbams mieste, įvairiose sostinės vietose bus trumpų transporto ir pėsčiųjų eismo ribojimų.

Beje, kaip jaus skelbta, kuriant naująjį „Netflix“ serialą, Vilnius kone visą spalį „vaidina“ ir Stokholmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Epidemiologas

Epidemiologas portretas
Kodel pries filmavimus buvo pratestuoti del Covid-19 visi fimavime dalvavausianys, o staiga pas viena is prancuzu filmavimo grupes nariu operatoriaus padejejui buvo nustatytas Covid-19 teigiamas testas. Nors jau buvo nufilmuota keleta dienu, pastarajam dalyvaujant mazose erdvese su masuote ir kitais filmavimo dalyviais. Kaip tai gali buti paaiskinta

O tai

O tai portretas
Gal Pierre Woodman sugrižo?

Cha

Cha portretas
Čia pigiau, todėl ir "atranda"
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių