Vilniuje viešieji tualetai bus nemokami, plečiamas jų tinklas

  • Teksto dydis:

Vilniuje nuo balandžio mėnesio savivaldybei priklausantys viešieji tualetai bus nemokami.

Trečiadienį miesto taryba pritarė sprendimui panaikinti anksčiau galiojusį 30 centų vienkartinį mokestį. Savivaldybė taip pat skelbia, kad per artimiausius dvejus metus planuojama suremontuoti esamus ir pastatyti naujų viešųjų tualetų.

Per ateinančius dvejus metus planuojama pastatyti 14 automatinių viešųjų tualetų. Jie bus įrengti Vingio parke, Valakupių I ir Valakupių II paplūdimiuose, šalia Rasų kapinių, Polocko g., Odminių g., Konstantino Sirvydo, Lazdynų Pelėdos, Pelesos g. skveruose, Bazilijonų, Kauno gatvėse, prie Subačiaus gatvės apžvalgos aikštelės, Olandų gatvėje, Misionierių soduose.

Savivaldybei šiuo metu priklauso 17 viešųjų tualetų: 7 iš jų – automatiniai, 10 – kanalizuoti.

Anot savivaldybės atstovų, už naudojimąsi tualetais per metus vidutiniškai būdavo surenkama apie 28 tūkst. eurų, o tai padengdavo tik apie 7,6 proc. tualetų eksploatacijos ir priežiūros išlaidų, tad šio mokesčio nuspręsta atsisakyti.

„Atsižvelgėme į gyventojų pastabas dėl nepatogios atsiskaitymo sistemos – kai kuriuose viešuosiuose tualetuose buvo galima atsiskaityti tik grynaisiais, naujesniuose – ir banko kortelėmis. Tai nebuvo patogu nei miestiečiams, nei mums, šių lėšų administratoriams, todėl šio mokesčio atsisakėme“, – pranešime cituojamas Miesto aplinkos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

Nepratęsus sutarčių su anksčiau tualetus prižiūrėjusiomis įmonėmis, nuo balandžio jų priežiūra patikėta savivaldybės įmonei „Grinda“.

Kaip skelbia savivaldybė, artimiausiu metu „Grinda“ planuoja atlikti visų viešųjų tualetų kosmetinį remontą, didesnis dėmesys bus skiriamas ir kasdienei tualetų priežiūrai. Per ateinančius dvejus metus kanalizuotuose tualetuose planuojama įrengti automatizuotą kabinų valymą – po kiekvieno apsilankymo tualetas bus automatiškai išplaunamas.

Automatiniai viešieji tualetai dirbs visą parą, kiti – pagal numatytą darbo laiką.

30 centų kaina išliks naudojantis viešaisiais automatiniais tualetais, integruotais į viešojo transporto laukimo paviljonus.

Visų tualetų vietas galima rasti ir Google žemėlapiuose. Viešųjų tualetų priežiūrai savivaldybė skiria apie 400 tūkst. eurų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas.

Antanas. portretas
BUs. Kai Putinas ateis.

Anonimas

Anonimas portretas
Pinigai yra pinigai. terminalas belaidziam atsiskaitymui, yra vilniecio kortele, super populiariose vietose priimkit monetas ir eurus, per parkingo progarmeles, draugaunat gi su visokiais fox pay ir pan, as ne pries kazkokia priimtina suma, krittiniu atveju ir nepriimtina:)) sumoket, surinkus 100000 (turistai)per metus daug lengviau 300000 sumoket, nei vien tik 400000 iš savo kišenės plot(kuriuos apmokes vilniečiai). Apturejau gedos kadais Vilniaus senamiesti pasitikes svečia iš Kauno., tualeta radom tik aikstej prie pamenkalnio., vos daėjom, sako žosta,:))), bet kaune tada ir ne ka geriau buvo sake

Klausimas

Klausimas  portretas
O kaip bus su viešųjų tualetų valymu. Apie tai nei mur mur
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių