Vilnius svarsto surengti „EuroPride“: ar esame pasiruošę?

  • Teksto dydis:

Vilnius svarsto surengti „EuroPride“ – būtų laukiama beveik milijono turistų, praneša LNK.

Plačiau papasakojo Vilniaus tarybos narė Ieva Dirmaitė.

– Eilinis žmogus, išgirdęs „EuroPride“ pavadinimą, suklustų ir pagalvotų, ar tai tik ne dar vienas paradas. Kokia tai idėja ir koks tai renginys?

– Nepaisant to, kad tai yra Vilniaus koalicijos vienas iš programos punktų ir esame sutarę sudaryti prielaidas tokio tarptautinio renginio vykimui Vilniuje, tai yra ne tik paradas. Tai yra didžiulis kiekis konferencijų, skirtų žmogaus teisėms. Be abejonės, reikėtų pradėti nuo to, kad kol kas mes nieko neorganizuojame. Pradžiai mes turime pasiskelbti, kad mūsų miestas ketina būti kandidatu organizuojant tokį renginį.

– Neužtenka tik idėjos, reikia ir laimėti tam tikras varžybas su kitais keliais miestais?

– Varžybos dėl organizatoriaus šeimininko vardo šiam renginiui yra tikrai aktyvios. Konkurencija yra milžiniška. Kalbame apie 2027 m. Turime dar ketverius metus prieš akis. Jau turime du kandidatus. Vilnius būtų trečiasis, jei mūsų ketinimų protokolas būtų priimtas kitais metais ir būtų svarstomas Kopenhagoje. Dar yra didžiulis kelias, kurį reikia nueiti iki pradedant organizuoti.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– O ko reikia miestui, kad galėtų pretenduoti į tokį renginį? Ar reikia geros infrastruktūros, gero oro, linksmų žmonių?

– Be abejo, geras oras irgi būtų gerai. Pirmiausiai reikia atvirumo. Šitas renginys yra atviro visiems Vilniaus tęstinumas. Aišku, be žmonių to irgi nesukursime. Taip pat turime patirtį. Vilniaus 700 metų jubiliejaus renginys, NATO viršūnių susitikimo organizavimas tikrai parodė, kad Vilnius yra kūrybiškas, kad galime suorganizuoti geriausio lygio tarptautinį renginį.

– Ar plėtodami šią idėją įsivaizduojate, kokio pasipriešinimo ar pritarimo sulauksite? Pasipriešinimas tikrai bus nemenkas. Juk net mažo masto panašūs renginiai ar eitynės sulaukė didžiulio pasipriešinimo, o tai juk būtų didelis renginys.

– Turime realiai vertinti situaciją. Bus skirtingų nuomonių dėl šio renginio vykimo Vilniuje. Tačiau 2022 m. „Baltic Pride“ renginiai, ne tik pačios eitynės parodė, kad miestas yra pasiruošęs tokio masto ir tokių temų renginiams. Žmonės yra labiau atviresni, nori, kad miestas skambėtų tarptautinėje arenoje. Šiuo atveju tai yra tikrai puiki galimybė. Ne paslaptis, kad tokie renginiai pritraukia ne tik turistų srautus, bet ir investuotojų akį bei didžiosios žiniasklaidos dėmesį. Vilniui labai svarbu būti tarptautinėje arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sarah

sarah portretas
Jis taip pat gali padėti šiais klausimais: (1) Jei norite, kad jūsų vyras / žmona grąžintų jums (2) JEI norite, kad jūsų buvęs meilužis susigrąžintų jus (3) Jei norite, kad jūsų vyras ar moteris mylėtų tik jus (4) JEI NORITE VAIKAS (sterilus / sterilus) (5) Jei norite, kad jūsų vyras / žmona būtų jūsų amžinai (6) JEI NORITE LAIMĖTI TEISMO BYLĄ (7) išgydyti visų rūšių ligas Ir dar... Susisiekite su juo dabar: prophetsolutiontemple @ gmail . com. taip pat galite parašyti jam žinutę šiuo whatsapp numeriu..+1(332) 242-5663.

Aha

Aha portretas
Svarbu gauti daug euriukų, o tada nesvarbu -kad ir beždžiones ar ožkas paraduose leis pražygiuoti....

Moni

Moni  portretas
Vakarų šalyse viskas, kas normalu, klasiška jau jiems neįdomu, nemadinga. ...Tik Party, Party, Party -galvoje, t.y. švęsti, švęsti ir pramogauti! Klasikinis elegantiškas rūbas -nebeįmanoma rasti nusipirkti, tik visokie, ,maišo "formos kvadratiniai rūbai, rankovės tokios, kad dramblio koja įtilptų, ilgis -net pirštus uždengia, bet nugara ir pilvas vos pridengtas. Viskas nekokybiška, nefunkcionalu....Vakarų vertybės -tai ištisi nukrypimai nuo to, kas yra natūralu,kas priimtina, kas neapsilenkia su morale ir pagarba, ir kas yra sveika. Vakarai propaguoja būtent tai, kas nesveika!
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių