Žirmūnuose Vilnius įrengs naują skverą

  • Teksto dydis:

Sostinės Žirmūnų rajone esančioje teritorijoje Vilnius įrengs skverą su sporto ir žaidimų aikštelėmis, mokomąja dviračių trasa.

Kaip penktadienį pranešė Vilniaus savivaldybė, pramogų ir laisvalaikio skveras bus įrengtas prie Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankirtos.

Projektui išduotas statybą leidžiantis dokumentas, darbus savivaldybė planuoja pradėti 2025-ųjų pavasarį.

Įrengus skverą, erdvę numatoma padalinti į viršutinę ir žemutinę terasas.

Šalia takų atsiras įprastų ir aukštesnių senjorams pritaikytų suolų, pietiniai laiptai bus demontuojami ir keičiami ilgesniu nuožulniu taku, jungiančiu terasas.

Panduso viršuje projektuojama nedidelė apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsivers aštuoneto formos trijų metrų pločio mokomasis dviračių takas su žaidimų aikštelėmis, tako atraminė siena bus papuošta piešiniu.

Teritorijoje esančiame šlaite numatomos pasyvaus poilsio zonos, taip pat hamakų kompleksas, amfiteatras, suolai-gultai. Panduso vakaruose įsikurs didelė sporto zona su pusine krepšinio aikštele, sporto treniruoklių erdvė.

Skvere planuojama laipiojimui pritaikyta siena, bus įrengti dviračių stovai, numatyta vieta vandens gertuvei.

Anot savivaldybės, iš teritorijoje esančių 266 medžių bus šalinama 14, taip pat valomi savaiminiai sąžalynai. Skvere planuojama pasodinti 35 medžius ir per tūkstantį krūmų.

Skvero projektą parengė „ID Vilnius“, jo įgyvendinimo priežiūrą atliks „Vilniaus vystymo kompanija“.

Pasak miesto, Vilniuje per šiuos metus planuojama naujai įrengti ar tvarkyti 19 viešųjų erdvių Pilaitėje, Grigiškėse, Naujininkuose, Viršuliškėse, Pašilaičiuose, Naujojoje Vilnioje, Lazdynuose, Šeškinėje, Karoliniškėse, Senamiestyje, Šnipiškėse, Naujamiestyje ir Žvėryne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių