Mirtimi pasibaigusios šaudynės sostinėje: ką iš arti matė buvusieji įvykio vietoje?

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniuje įvykus šaudynėms, paaiškėjo, koks veiksmas virė šiurpaus įvykio epicentre. Apie tai tiesiogiai informavo LNK žurnalistai.

– Ričardai, kur esi šiuo metu? Kur yra ta vieta? Kur viskas vyksta?

– Šiuo metu esu Vilniaus senamiestyje, šalia Alberto Goštauto gatvės ketvirtojo namo. A. Goštauto gatvės atkarpa šiuo metu yra visiškai užblokuota. Čia dirba gausios policijos pajėgos. Brome stovi ginkluoti pareigūnai. Kiek toliau yra Vasario 16-osios gatvė, ji irgi užblokuota, taip pat Šermukšnių gatvė.

Kaip ir minėjai, čia įvyko susišaudymas. Per susišaudymą buvo sužeisti du pareigūnai, vyras išvežtas į Lazdynų ligoninę, moteriai peršauta koja. Taip pat pranešama, kad buvo nušauti du žmonės. Tai maždaug 70-ies antstolis ir advokatas Leonidas Pčelincevas. 

– Ar tos žinios apie žuvusius žmones yra oficialios?

– Oficialiai kol kas kalbama tik apie du sužeistus pareigūnus, neoficialiai sakoma, kad visgi yra nušautas antstolis ir advokatas.

Iš įvykio vietos ką tik išvyko prokurorai, taip pat buvo atvykęs generalinis komisaras Renatas Požėla, bet jis išvažiavo aplankyti sužeisto pareigūno į Lazdynų ligoninę. Kas čia įvyko, kol kas dar sunku pasakyti, viskas yra labai „karšta“ ir šviežia, bet pirminiai duomenys yra tokie, kad čia buvo atvažiavę antstolis, advokatas ir pareigūnai – paimti, iškeldinti žmogų iš buto. Ir tas žmogus ėmė šaudyti.

– Kalbėjai su žmonėmis, kurie galimai girdėjo įvykį. Gal galėtum pacituoti, ką sakė liudininkai?

– Viena moteris, kuri gyvena šiame name, minėjo, kad girdėjo klyksmus, baisų triukšmą, išėjo pasižiūrėt į gatvę, o tuo metu prisistatė daugybė policijos pareigūnų. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Policijos pareigūnai jau buvo įvykio vietoje? Jie jau buvo atvykę su advokatu ir antstoliu? 

– Ne, pirminiai duomenys yra tokie, kad atvyko antstolis ir advokatas iškeldinti žmogaus iš buto, matyt jis nesutiko, pasipriešino, todėl buvo paprašyta policijos pagalbos. Ir kai atvyko pareigūnai, vėlgi, sakau, kad tai – pirminiai duomenys, tada ir prasidėjo šaudynės. Nušovęs žmones ir sužeidęs pareigūnus, vyras užsibarikadavo bute, nesutiko nieko įsileisti, buvo iškviestas „Aras“. Šturmuoti buto neprireikė, vyras buvo įkalbėtas pasiduoti ir šiuo metu jis jau yra sulaikytas, bet tebedirba daugybė policijos pareigūnų, kadangi yra žuvusių ir sužeistų, tai turbūt apklausiamas ir pats žmogus, kuris įtariamas šiais baisiais nusikaltimais.

– Ar jis buvo išvežtas iš įvykio vietos? Ar vis dar yra įvykio vietoje?

– Aš jo išvežamo nemačiau, tai negaliu pasakyti, bet faktas, kad jis yra sulaikytas. Tą patvirtino policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių