Daugiau detalių apie dar vieną dramą Vilniaus rajone: nukentėjo vaiko teisių gynėja

Penktadienio vidurnaktį Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai Vilniaus rajone sulaikė neblaivų ir šratasvydžio pistoletą į pareigūnus nukreipusį vyrą.

Ketvirtadienio vakarą, apie 22 val., policijos pareigūnai ir Vaiko teisių skyriaus darbuotojai atvyko į Gudelių kaimą Vilniaus rajone perduoti 15-metį paauglį tėvams.

Kaip pranešė Policijos departamentas, vyras būdamas gyvenamajame name, per langą nukreipė daiktą, panašų į šaunamąjį ginklą ir juo grasino.

Apie 1.30 val., rinktinės „Aras“ pareigūnai sulaikė neblaivų (2,23 prom.) 43 metų vyrą.

Pas jį rastas ir paimtas „Airsof“ pistoletas. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus miesto skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius sako, kad vykdant vaiko perdavimą tėvams, vaiko teisių gynėjams teko išgyventi sudėtingą situaciją – traukiantis iš nesaugios aplinkos nukentėjo viena darbuotoja, kuriai, dėl patirtos galvos traumos, prireikė skubios medikų pagalbos.

„Šiuo metu vaiko teisių gynėja gydosi ambulatoriškai, o kolegos reiškia nuoširdų palaikymą bei laukia jos sugrįžtančios“, – žiniasklaidai perduotame komentare sako G. Batulevičius.

Vaikas nebuvo perduotas tėvams dėl nesaugių sąlygų jo artimiausioje aplinkoje, tad vaiko teisių gynėjai pasirūpino, kad vaikui būtų užtikrinta saugi aplinka ir tinkama priežiūra.

„Šiuo metu vaiko teisių gynėjai vertina vaiko situaciją, bendrauja su visais šeimos nariais ir aiškinasi, kokia pagalba šeimai būtų reikalingiausia“, – teigia G. Batulevičius.

Tai dar vienas incidentas praėjus neilgam laikui po įvykio, kuomet Vilniaus rajone policininkas nušovė jam ir medikams pavojų kėlusią agresyvią moterį, ji puolė su kastuvu ir peiliu.

Be to, praeitą savaitę, Vilniuje 86 metų vyras nukreipė legaliai laikytą ginklą į jo butą dėl galimo gaisro atvykusį policijos pareigūną.

Vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad šiemet tarnybos metu buvo sužeisti 88 policijos pareigūnai.

„Stebime tendenciją, kad žmonės tampa agresyvesni, vis dažniau priešinasi pareigūnams, elgiasi agresyviai ir neadekvačiai, nevykdo pareigūnų reikalavimų. kasmet fiksuojame vis didesnį A ir B iškvietimų skaičių“,  – apie pareigūnų kasdienybę sakė R. Požėla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alio, "sveikatos "ministre Dulky ,

Alio, "sveikatos "ministre Dulky ,  portretas
Neadekvatus vėl negydomas ? ___Vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Narys

Narys portretas
Fantastika! 22 val. kaime atvyksta atiduoti vaika.Kokie rupestingi pareigunai,dirba apskrita para!Kas gali patiketi tokiais kliedesiais?

V,L

V,L portretas
Kažkoks žmoniu durninimas --- Del gaisro i buta laužiasi policininkas . vaikas vežamas atiduoti čiut ne vidurnakti . ligota moteri policija *gydo* šuviais . Žmones kas darosi musu Lietuvelej , o mes dar kritikuojam kitus.......
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių