Buvęs prokuroras D. Kunigėlis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo

  • Teksto dydis:

Buvęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Dainius Kunigėlis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo. Jam skirta 7 tūkst. eurų bauda, trečiadienį praneša prokuratūra.

Bylos duomenimis, D. Kunigėlis, piktnaudžiaudamas savo, kaip prokuroro, tarnybine padėtimi ir turimais įgaliojimais vadovauti ikiteisminiam tyrimui, neperdavė bylos su joje surašytu kaltinamuoju aktu teismui, ją nuo tolesnio proceso nuslėpė ir vėliau joje klastojo procesinius dokumentus, panaikindamas kaltinamiesiems skirtas kardomąsias priemones.

Šis ikiteisminis tyrimas, pasak prokuratūros, yra atnaujintas ir atliekami tyrimo veiksmai.

Vilniaus apygardos teismo baudžiamuoju įsakymu už šiuos nusikaltimus D. Kunigėliui buvo skirta 10,5 tūkst. eurų bauda, kuri buvo sumažinta vienu trečdaliu ir galutine bausme jam paskirta 7 tūkst. eurų dydžio bauda.

D. Kunigėlį kaltu pripažino Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

ELTA primena, kad portalas „Delfi“ gegužę publikavo 19-mečio liudijimus apie tai, kad jis, būdamas 15-kos, turėjo lytinių santykių su Vilniaus arkivyskupijos kancleriu, kunigu Kęstučiu Palikša. Už tai, pasak jaunuolio, jis iš kunigo gaudavęs pinigų. Publikacijoje skelbiama, kad apie tai jaunuolis pareigūnams papasakojo, kai kunigas K. Palikša kreipėsi į teisėsaugą dėl minėto jaunuolio neteisėtai pasisavintų 7 tūkst. eurų.

Portalui „Delfi“ tas pats jaunuolis vėliau pasakojo, kad su juo intymių santykių galimai siekė ir bylos dėl iš kunigo pasisavintų pinigų ikiteisminį tyrimą kontroliavęs Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras D. Kunigėlis. Portalas rašė, kad D. Kunigėlis su jaunuoliu susitiko gyvai, nusivežė jį į sodybą Švenčionių rajone – neva pasikalbėti apie bylą, nors sprendimas byloje jau buvo paskelbtas ir įsiteisėjęs.

Po šios žinios D. Kunigėlis pasiprašė atleidžiamas iš pareigų, tačiau prokuratūra jo prašymo netenkino. D. Kunigėlio atžvilgiu atliktas tarnybinis patikrinimas, kurio metu nustatyti šiurkštūs tarnybiniai pažeidimai. Po patikrinimo D. Kunigėlis atleistas iš prokuroro pareigų.

Po jaunuolio pasakojimų apie galimus seksualinius santykius su dvasininku K. Palikša prokuratūra paskelbė atnaujinusi ikiteisminį tyrimą dėl galimai įvykdytų seksualinių nusikaltimų. Rugsėjį prokuratūra pranešė nutraukusi šį tyrimą, konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Anot prokuratūros, konstatuota, jog seksualinių santykių metu jaunuoliui buvo daugiau negu 16 metų, seksualiniai santykiai vyko abipusiu sutarimu, nenustatyta, kad prieš jaunuolį būtų naudoti prievartiniai veiksmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar kas matet kad sios

Ar kas matet kad sios portretas
Pavojingos gaujos smogikas,butu uzdarytas,ir nuteistas???naudojosi tarnyb.padetim,reiskia bausme turi but dviguba.tai valstybes isdavimas,ir priesaikos sulauzymas??

Ar

Ar portretas
Tvorinis ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių