Policija paviešino, kaip buvo sulaikytas E. Dragūnas: atsiprašome už vairuotojo leksiką

  • Teksto dydis:

Lietuvos policija feisbuke paviešino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas atlikėjo Egidijaus Dragūno konfliktas su pareigūnais, nutikęs daugiau nei prieš pusantrų metų.

„Ką pasirinktumėte Jūs? Sutikti su padarytu pažeidimu ir susimokėti baudą ar neigti kaltę, nevykdyti pareigūnų reikalavimų ir sukelti konfliktą, pasibaigusį sulaikymu?“ – rašoma pranešime.

Šis konfliktas nutiko daugiau nei prieš pusantrų metų ir šiuo metu narpliojamas teisme.

„Versijų girdėjome daug ir įvairių, matėme kitos pusės viešinamus vaizdus, o jums siūlome pamatyti tikrą ir neiškarpytą vaizdą. P. S. Atsiprašome už vairuotojo leksiką“, – rašė pareigūnai. 

Visą situaciją galima pamatyti vaizdo įraše:

Pareigūnų atlikėjas buvo sustabdytas dėl to, kad vairuodamas naudojosi mobiliuoju telefonu. Policininkams E. Dragūnas įrodinėjo, kad telefonu nesinaudojo, niekam neskambino.

Konfliktas įsisiautėjo, pasipylė keiksmažodžių bei įžeidinėjimų lavina, fizinis susirėmimas.

Incidentas, dėl kurio pradėta baudžiamoji byla, įvyko 2020 metų rugpjūtį Vilniuje. E. Dragūnui buvo pateikti kaltinimai dėl pasipriešinimo policijai ir nesunkaus policininkų sveikatos sutrikdymo.

Teisme buvo peržiūrėta policijos užfiksuota E. Dragūno sulaikymo vaizdo medžiaga. Teismo posėdyje E. Dragūnas tikino per incidentą nusikeikęs gal vienuolika kartų, tuo metu policininkai keiksmus vartojo 32 kartus. 

Teisme paskelbta, kad E. Dragūnas dvylika kartų baustas administracine tvarka – visos nuobaudos susijusios su Kelių eismo taisyklių pažeidimais. Sužaloti policininkai iš atlikėjo prašo jiems priteisti apie 12 tūkst. eurų, esą jie ilgą laiką negalėjo dirbti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ana

Ana portretas
Laikykis Egi .stiprybes tau .

mh

mh portretas
Pareigūno bendravimas su pažeidėju yra žemiau kritikos – koks pareigūnas jei primityvaus pokalbio nesuvaldė o aštrino ji iki konflikto, o aikčiojimas dėl pamėlynavusios rankos – balso intonacija rodo koks jis auka o ne pareigūnas. Niekas Dragūno negins nes jis elgėsi kiauliškai tačiau ar pareigūnas gali elgtis tai pat kad ir be keiksmažodžių. Visi atsakytu - ne. O atidžiai žiūrint policininku elgsena važiuojant iš po pažeidėjo, policininko kūno padėtis, nežymus kūno judesiai rodė jog jis žino ką vejasi ir nekantraudamas laukia kada galės nubausti, matėsi kad jau i prieki yra priimtas sprendimas bausti o ne kada bus aiški situacija. Nekalbant apie stingančia tylą tarp pareigūnu kas tai pat daug ką pasako. Šiaip video parodo jog daugelis policininku yra su išankstiniais stereotipais - visi pažeidėjai, nusikaltėliai ir bausti be situacijos įvertinimo ir išeiti iš situacijos be konflikto. O apie policininko įsakymo toną ir tekstą „sustoti“ galima duoti viena įvertinimą – primityvu.

Raimis

Raimis portretas
Ne pareigunai ,o lopai kazkokie, ko jid kjmba prie Egio,geriau kibtu,prie ponu seimunu,bet tai kad bijo,sunys
VISI KOMENTARAI 96

Galerijos

Daugiau straipsnių