Dingusio 15-mečio paieška tebevyksta: iš koordinatorių – svarbus prašymas

Vilniuje gausios tarnybų ir savanorių pajėgos ieško naktį iš sekmadienio į pirmadienį dingusio 15-mečio. Ugniagesiai toliau šukuoja Neries pakrantes. Ant Šilo tilto vidurio rasti paauglio daiktai.

Dingusio paauglio trečiadienį Neryje ieškos baidarininkai, jie taip pat kels dronus.

„Jaunuolio paieškos darbai vyksta toliau, šiandien toliau pagrindinė vieta Neries upė – baidarininkai plauks per upę, kels dronus. Paieška vyks tol, kol rasime“, – Eltai sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Anksčiau specialiai 15-mečio paieškai sukurtoje feisbuko grupėje „Mato paieška“ skelbta, kad ieškomi mažiausiai trys savanoriai, kurie spalio 2 dieną apie 11 val. galėtų plaukti dvivietėmis baidarėmis Neryje ir padėti apieškoti Neries krantines sunkiai prieinamose vietose. Plaukimas truks maždaug keturias valandas.

„Šiuo metu sutelkta pakankamai pajėgų, todėl gyventojų savanorių pagalba sausumoje kol kas yra stabdoma. Trečiadienį policija ir kitos tarnybos vykdys paiešką specialiomis priemonėmis iš vandens ir oro, esant poreikiui pranešime apie gyventojų pagalbos poreikį popiet. Daugiau informacijos apie tai galima tikėtis 13 val. Labai prašome gyventojų neužsiimti savavališka dingusio paauglio paieška, visa oficiali informacija yra skelbiama šioje grupėje. Išvenkime chaoso ir nesusipratimų“, – rašoma socialiniame tinkle.

Savanoriai antradienį po pietų rinkosi Grigiškėse. „Raudonojo kryžiaus“ komanda į paauglio paiešką prisijungusiems gyventojams pirmiausia davė nurodymus.

Jaunuolio ieškantys gyventojai pasiryžę palei upę eiti toli ir ieškoti iki vėlumos.

„Kiek žinom kelius ir bandysim ieškot. Stebėjau, galvoju reik padėt, pasavanoriauti“, – sakė vyras.

„Planuojam praeiti kuo daugiau. Kiek leis sveikata, tiek ir eisim. Tikėkimės, kad kažką rasim“, – vylėsi moteris.

Savanoriai visą turimą informaciją, patikrintas vietas žymi programėlėje, braižo žemėlapius.

„Ieškom jau nuo ryto, praėjom pro Vingio parką iki Lazdynų tilto ir dar šiek tiek toliau“, – kalbėjo „Raudojo kryžiaus“ savanorė Laura Reklaitienė.

„Raudonasis kryžius“ į paieškas kviečia visus norinčius ir pabrėžia kelis svarbiausius dalykus.

„Šiltai apsirengti, pasiimti termosiuką, prožektoriuką, nes labai anksti temsta“, – rekomendavo L. Reklaitienė.

Skirtingose Vilniaus vietose paauglio ieško ir šauliai.

„Taip pat ir kinologai dirba su šunimis. Paieškoje naudojamas dronas. Paieška tikrai vyks tol, kol rasim jaunuolį“, – tikino Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato atstovė J. Samorokovskaja.

Ugniagesiai gelbėtojai tikrina Neries upę, mat pranešta, kad pirmadienį mieste, ant Šilo tilto, rasti galimai dingusio paauglio daiktai, telefonas.

Į policiją paauglio mama kreipėsi pirmadienio ryte. Anot jos, sūnus iš namų išėjęs naktį, ryte nesugrįžo.

Policija prašo visuomenės pagalbos.

„Vairuotojų, kurie pirmadienį nuo 4 ryto iki 8 ryto buvo netoli Šilo tilto, Kalvarijų, Vileišio gatvėse, jeigu turi registratorius savo automobiliuose, kad vaizdo medžiaga pasidalintų su pareigūnais“, – prašė J. Samorokovskaja.

Tyrėjai kol kas neatmeta nė vienos versijos.

Anot policijos, peržiūrimos miesto kameros, tikrinami daiktai.

Gauta informacijos ir iš gyventojų, ji tiriama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kardas

Kardas portretas
Kaip tėvai išleidžia naktį vaiką iš namų, kaip suprasti, kažko nedasako, kažkokios problemos buvo ar namie, ar mokykloj...

romas

romas portretas
pas zaliaakiniuti ieskojot?

tai motina

tai motina portretas
ji isleido nakti is namu ir nepaklause kur jis eina tokiu laiku, tai gal jis jau ne pirma karta eina nakti pasivaikscioti, tai gal dar sugrys, oras tai jau atsalo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių