Dujovežyje – 2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai penktadienį Raigardo kelio poste sulaikė antrą krovininį automobilį su cisterna, pilna kontrabandinių cigarečių, vertinamų 2 mln. eurų.

Kaip trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, Maždaug toks pat kiekis cigarečių aptiktas ir lapkričio 24 dieną muitininkų Raigarde sulaikytame dujovežyje.

Išankstiniais duomenimis, rasta apie 900 dėžių baltarusiškų rūkalų „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“, kurių vertė gali siekti iki 2 mln. eurų. Tikslus rūkalų kiekis ir vertė išaiškės tik visiškai iškrovus cigaretes iš cisternos.

Iš Baltarusijos atvykęs „Scania“ vairuotojas buvo sulaikytas ir apklaustas, o vėliau paleistas, skyrus kardomąją priemonę – 15 tūkst. eurų piniginį užstatą.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Nuo lapkričio 23 dienos Lietuvos muitininkai detaliai, rentgenu, iškraudami krovinius, tikrindami mašinų konstrukcijas, tikrina visas be išimties krovinines mašinas, įvažiuojančias iš Baltarusijos.

Anot muitinės, tokia sustiprinta patikra duoda rezultatų. Minėtą mašiną vairavęs Baltarusijos pilietis deklaravo važiuojantis tuščiomis, tačiau patikrinimo metu muitininkai cisternoje aptiko cigaretes.

Lietuvos muitinė ir toliau vykdys neterminuotą įvežamų krovinių patikrą pasienio postuose. Šių darbų intensyvumas ir nustatytų pažeidimų fiksavimas gali sąlygoti ilgesnes transporto priemonių eiles pasienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmyn

Pirmyn portretas
Vertė yra tokia, kiek už jas būtų sumokėję, o ne hipotetinė, kur bent pusę sudaro akcizas, pvm, prekybos pelnas, kurie nuo kontrabandos nemokami ir todėl kainai įtakos neturi. Tikėtina, pateikiamą skaičių reikia dalinti iš 3-4-5.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių