Gaisro dieną prie daugiabučio Vilniuje buvęs liudininkas: nuostoliai – visų gyventojų

  • Teksto dydis:

Sostinės Trimitų gatvėje esančiame daugiabutyje ketvirtadienį kilus gaisrui pasisakė tuo metu įvykio vietoje buvę žmonės. Kai kurie iš jų svarstė, kad liepsnos bute galėjo nevaldomai įsisiautėti, nes krauti įjungtas prietaisas, tikėtina, buvo netvarkingas.

Gausios ugniagesių pajėgos į daugiabutį Šnipiškių mikrorajone skubėjo rugsėjo 12 dieną. Čia atvira ketvirtajame aukšte degė butas.

„Čia gyvename. Aš išvis buvau mieste, tai atėjau, žiūriu, čia – gaisras, mašinų ekipažai. Tai ir laukiame jau pusantros valandos. Kol kas dar nieko neįleidžia. Kas ten ir kaip, nežinome“, – įvykio dieną LNK žurnalistams kalbėjo vienas iš gyventojų.

„Važiuojant autobusu atsiuntė nuotrauką, kai degė atvira liepsna. Grįžau po penkių minučių, bet čia buvo sena nuotrauka, tai jau buvo užgesinta. Čia visi stovėjo, nuo to laiko laukiu“, – pasakojo jauna mergina.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Gaisre, kuris įvyko tame bute, buvo trys žmonės. Jie saugiai paliko patalpas. Viena moteris nukentėjo ir septyni žmonės buvo išvesti su kvėpavimo maišais“, – sakė ugniagesys Artūras Savolskis.

Dėl ko kilo gaisras, nėra aišku. Viena iš versijų – butas užsiliepsnojo sprogus kraunamai paspirtuko baterijai. „Nenoriu prognozuoti. Yra atvažiavęs priešgaisrinės tarnybos štabas. Manau, jie apžiūrėję ir įvertinę visas aplinkybes, tiksliau įvardys. Kiek supratau, tai buvo pajungtas buitinis prietaisas ir, matyt, dėl to prietaiso netvarkingumo, atsirado gaisro židinys“, – svarstė dar vienas kalbintas žmogus.

„Panašu, kad visko gali būti. Šiuo metu yra atvykę mūsų ekspertai, kurie nustatys gaisro priežastį“, – pridūrė ugniagesys.

Anot ugniagesių, liepsnos ir dūmai apgadino 20-mt butų. O butas, kuriame kilo gaisras, visiškai išdegė. „Mano sūnus turi butą, tai aš čia atvykęs pagal bendruosius pranešimus. Čia – naujas namas, visi butai – drausti. Bet nuostoliai, kaip matote, bendrųjų konstrukcijų. Tai, vadinasi, nuostoliai – visų gyventojų“, – pridūrė įvykio vietoje buvęs vyras.

Kaip jau rašyta, supleškėjusiame bute gyveno keturių asmenų šeima. Nelaimės dieną viduje buvo trys iš jų. Dabar nukentėjusieji glaudžiasi laikinoje pastogėje – viešbutyje, kurį jiems parūpino Vilniaus miesto savivaldybė.

Įvykis sukrėtė ir visuomenę. Socialiniame tinkle žmonės skelbia, kad tarp be namų likusių nukentėjusiųjų – ir du mažamečiai.

Tai – jau ne pirmas kartas, kai kraunami paspirtukai apgadina gyventojų turtą. Prieš mėnesį dėl kraunamų paspirtukų sostinėje kilusį gaisrą pavyko greitai numalšinti. Liepą Palangoje dėl sprogusios paspirtuko baterijos žmonės neteko namų. Radviliškyje nukentėjo gyventojai, o daugiabutis kelias paras buvo likęs be elektros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių