Į degalinę kaip į darbą: užsienietis vogdavo degalus 2–3 kartus per dieną

  • Teksto dydis:

Padaugėjus degalų vagysčių Vilniuje, policijos pareigūnai skiria didelį dėmesį šioms veikoms užkardyti. Pasirinkus vieną iš priemonių – neviešą patruliavimą, Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnams pavyko nustatyti ir sulaikyti įtariamąjį, kuris ilgą laiką galimai vogdavo degalus iš įvairių sostinės degalinių.

Policijos duomenimis, sulaikytas asmuo – Azerbaidžano Respublikos pilietis. 31-erių metų užsienietis, Lietuvoje teikęs pavežėjo paslaugas, policijai žinomas dėl vagysčių ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, taip pat apie 70 kartų yra trauktas administracinėn atsakomybėn.

„Verslininkas“ į degalines susiruošdavo kaip į darbą. Turima duomenų, kad vyras sistemingai vogdavo degalus iš skirtingų degalinių po 2–3 kartus per dieną, kaskart įsipildavo ne daugiau kaip už 150 eurų, taip siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Gegužės 21 d. pareigūnų dėmesį patraukė tai, kad vyras, atvažiavęs į degalinę su pavežėjų pamėgtu automobiliu „Toyota Prius“, pripylė degalų į bagažinėje buvusias talpas ir nesusimokėjęs staigiai pasišalino. Buvo pasitelktos papildomos pajėgos, kadangi degalų vagis sparčiai didino važiavimo greitį, chuliganiškai vairavo, išvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą. Galiausiai, įvažiavęs į nuošalesnę gatvę, sustojo ir, neišjungęs variklio, bandė bėgti ir slėptis, tačiau nepavyko. Vyras buvo sulaikytas.

Sulaikius jį, paaiškėjo įdomi detalė – apžiūrint automobilį iš išorės, pareigūnams užkliuvo tai, kad valstybinio numerio ženklai (kaip vėliau paaiškėjo, vogti) neįprastai pritvirtinti – lyg po jais kažkas dar būtų. Pareigūnų nuojauta pasitvirtino – nuėmus numerio lentelę, paaiškėjo, jog po jais paslėpti vairuojamam automobiliui priklausantys numeriai. Bagažinėje buvo rastos penkios talpos su viduje, kaip tikėtina, degalais, kurių ką tik įsipylęs spruko.

Pareigūnai nustatė dar daugiau pažeidimų. Užsienietis vairavo Turkijos piliečiui priklausantį automobilį, o pats buvo praradęs teisę vairuoti. Vėliau nustatyta, kad jis naudojosi vogtomis net keliomis skirtingų valstybinio numerio ženklų lentelėmis. Taip pat buvo sugalvojęs dar vieną gudrybę – vairuodavo automobilį su nukirptu saugos diržu, jo pagrindinę dalį pritvirtinęs prie diržo mechanizmo, kad sustabdžius policijai, galėtų greitai pasišalinti iš automobilio.

31-erių užsieniečiui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trijų mėnesių laikotarpiui. Be kitų bylų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dar reik nustatyti kur dėjo kurą , gal ruošė teroristinį aktą

Integruojasi

Integruojasi portretas
žmonės į mūsų visuomenę:))

zosė

zosė portretas
Saviškius dusina sodina baudas po 30 tūkstančių o čia azerai rumunai masiškai vagia ir viskas gerai negali deportuoti iškrypėlių valdžia .
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių