A. Jagelavičiūtės motinai – nepalankus teismo verdiktas dėl dukros kūrybos panaudojimo

  • Teksto dydis:

Ginčas tarp Agnės Jagelavičiūtės motinos Nijolės Jagelavičienės ir jos anūko, atstovaujamo Manto Volkaus, baigtas. Kova vyko dėl autorinių teisių į A. Jagelavičiūtės kūrybą. Teismo sprendimas – nepalankus N. Jagelavičienei, paskelbė portalas alfa.lt.

Kaip buvo pranešta anksčiau, praėjus keliems mėnesiams po netikėtos stilistės ir nuomonės formuotojos A. Jagelavičiūtės mirties, jos mama kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Teismą pasiekė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narės N. Jagelavičienės ieškinys dėl nuosavybės teisių pripažinimo. Ieškinio atsakovas – moters anūkas L. Volkus.

Kaip pranešė portalas alfa.lt, po stilistės mirties liko nemažai jos autorinių kūrybos darbų, vienas iš jų – darbo knygos-kalendoriai.

N. Jagelavičienė nusprendė tęsti darbo knygų-kalendorių prekybą ir praėjusiais metais įkūrė mažąją bendriją „Tikėk ir veik“.

A. Jagelavičiūtės buvęs sutuoktinis M. Volkus, atstovaudamas sūnui, padavė į teismą įkurtą bendriją. Anot vyro, močiutė be anūko žinios ir sutikimo viešai platino ir pardavinėjo dukros darbo knygas.

Kadangi vaikas dar yra nepilnametis, bet kokie su A. Jagelavičiūtės kūryba susiję veiksmai gali būti atliekami tik su sūnaus atstovo, M. Volkaus, pritarimu. Anot M. Volkaus sūnui atstovaujančios advokatės Indrės Jocytės, N. Jagelavičienės veiksmai yra darantys žalą, nes ji naudojasi vaiko palikimu ir iš to gauna finansinę naudą.

Pasak alfa.lt, iš N. Jagelavičienės atimama teisė spręsti, kokia bus dukros atminimo ateitis. Teismas L. Volkų pripažino kaip tinkamą asmenį apginti mamos autorines teises. Be to, „Tikėk ir veik“ liepta atlyginti A. Jagelavičiūtės sūnui padarytą žalą. Ji įvertinta kiek daugiau nei 5 tūkst. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onutė

Onutė portretas
Nesuprantu motinos. Mano sūnus žuvo liko du maži anūkai. Jau dabar suaugę. Draugauju su marčia ir anūkai lanko. 20 metų bus ,o dar viskas ,kaip vakar. Dukite ramybę anūkui ,žengti ir pati nusiraminkite. Tuoj po Agnės mirties pradėjote lysti i visus soc. tinklus. Man ir dabar sunku net rašyti rašau ir verkiu.

tik tiek

tik tiek portretas
Kaip baisu , kai mama neteko vaiko, o dar kazkoks ds anuka nustatineja pries ja. Siaubas!!! Buvusio Agnės vyro seima ziauri ne tauri. O musu istatymai yra neapgalvoti ir neretai prieštaraujantys zmogiškiesiems ryšiams.

keidanskas

keidanskas portretas
Pagal įstatymus pirmos eilės Jagelavičiūtės turto paveldėtojas yra sūnus.Jo tėvas šioje byloje yra tik įgaliotas asmuo gint nepilnamečio teises.Jis nesikėsina į palikimą.Čia močiutė nori apiplėšt be motinos likusį anūką.Va ir visa per medijas besireklamuojančios bobutės godumo istorija.Pvz,mus sūnaus šeima įgaliojo parduot jų mirusio tėvo , uošvio,senelio likusį butą.Kadangi vaikai gyvena užsienyje,tai tą darbą su įgaliojimu reikėjo atlikti mums.Pakol nebuvo gautos garantijos,kad tai nepažeis jau jų nepilnamečio sūnaus interesų,buto parduot negalėjome.Šiuo atveju buvo atsižvelgta net į antros kartos paveldėtojo interesą.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių