Nutrauktas tyrimas pagal Vilniaus prokuroro sutuoktinės pareiškimą dėl smurto

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūra trečiadienį priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, kuris buvo pradėtas gavus Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroro Ryčio Ivanausko sutuoktinės pareiškimą dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Kaip trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra, pareiškime buvo teigiama, kad šių metų sausio 28 dieną Vilniuje žodinio konflikto metu daugiabučio namo laiptinėje R. Ivanauskas keletą kartų moterį pastūmė, taip sukeldamas skausmą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laimutė Martinavičienė, įvertinusi gautų duomenų visumą, konstatavo, kad nusikalstama veika nebuvo padaryta ir nutraukė ikiteisminį tyrimą.

Prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Ikiteisminį tyrimą pradėjo generalinė prokurorė Nida Grunskienė, siekiant, kad jis būtų objektyvus ir išsamus, vadovauti šiam ikiteisminiam tyrimui buvo pavesta Šiaulių apygardos prokuratūrai. Tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Kaip nurodo prokuratūra, tyrimo metu buvo apžiūrėta įvykio vieta bei kiti objektai, atliktas specialisto tyrimas, gauta ir išanalizuota informacija ir dokumentai iš valstybinių institucijų, proceso dalyvių, surinkti kiti reikšmingi duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių