Po kūdikio mirties – Santaros klinikų pozicija: buvo suteikta visa įmanoma pagalba

  • Teksto dydis:

Po mažylio mirties Santaros klinikose pasisakė ir gydymo įstaigos atstovai. Kūdikio mamos kaltinimus dėl aplaidumo gydant jos vaiką šie neigia.

„Nuoširdžiai užjaučiame artimuosius dėl vaiko mirties, tai labai skaudus ir sukrečiantis įvykis. Viešoje erdvėje matome kūdikio mamos mūsų klinikų medikams reiškiamus kaltinus. Deja, neturime tėvų leidimo viešai komentuoti šio atvejo, tačiau esame užtikrinti, jog mūsų įstaigoje buvo suteikta visa įmanoma, profesionali pagalba, kad kūdikio gyvybė būtų išsaugota“, – teigiama oficialiame Santaros klinikų atstovų išplatintame komentare.

Čia priduriama, kad būtent Santaros klinikų iniciatyva buvo kreiptasi į policiją dėl vaiko būklės jį atgabenus į ligoninę. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Nuolat bendradarbiaujame ir palaikome kontaktą su policija ir kitomis institucijomis bei teikiame  visus reikalingus duomenis vykdomuose tyrimuose. Kad būtų galutinai išsklaidytos kylančios abejonės dėl medikų vaidmens šioje tragiškoje istorijoje, pradėsime ir vidinį tyrimą“, – akcentavo gydymo įstaigos atstovai.

Esame užtikrinti, jog mūsų įstaigoje buvo suteikta visa įmanoma.

Savo pozicija, kurioje kaltinimai metami sostinės medikams, berniuko mama pasidalijo asmeninėje feisbuko paskyroje. Ji teigė, kad gydytojai neteikė vilčių dėl jos sūnaus būklės pagerėjimo. Vaiko mama kaltino medikus išsamiai netyrus jos mažylio ir nepateikus rekomendacijų, kaip juo rūpintis namie, tada kai išgirdo įtarimus apie genetinę ligą.

Savo versiją apie visuomenę sukrėtusį įvykį pateikė ir pareigūnai. Pirminiais jų turimais duomenimis, berniukas sužalojimus patyrė savo namuose, iškritęs iš vaikiškos lovytės.

Atveju susidomėjo ir vaiko teisių specialistai. „Nutikęs skaudus įvykis yra žinomas vaiko teisių gynėjams. Šiuo metu tarnyba aiškinasi visas įvykio aplinkybes“ – portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius.

Pasak pašnekovo, šeimai teikiama visa būtina pagalba, bendradarbiaujama su gydymo įstaiga bei policija.

„Gavę ir įvertinę visus reikšmingus duomenis, imsimės visų kitų neatidėliotinų veiksmų. Gerbiame visuomenės poreikį gauti visą su įvykiu susijusią informaciją, bet kartu prašome supratimo, atjautos ir privatumo šeimas ištikus sudėtingoms situacijoms ar nelaimėms“, – kalbėjo G. Batulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
gerenčios ir rukančios bobospasidaro ligotus vaikus,o kalti lieka medikai,štai prie Kauno kliniku akušerijos klinikos priemimo duru visad burys rukančiu,pilvotu moteriškiu

Regi

Regi portretas
Neištyrė krešumo, kai buvo petechijos. Gal būtų išvengta kraujosrūvų į smegenis. Gal. Daugiau nematau kažkokių klaidų ar aplaidumo. Ligos labai sunki forma. Genetikai pasakys. Vaikui pasisekė, mažai kankinosi.

Atvežė

Atvežė portretas
Sudaužyta galva vaikutį ir gydytojai kalti...?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių