Skambina pavojaus varpais: iš įtartino automobilio – vaikų vilionės saldainiais ir siūlymas pavėžėti

  • Teksto dydis:

Panika tarp sostinės tėvų – neaiškūs asmenys Vilniuje vaikus vilioja saldainiais. Plačiau – LNK reportaže.

Tėvai su baime pasakoja, kaip nežinomi asmenys vilioja vaikus sėsti į automobilius. Viskas vyksta taip – prie vaiko privažiuoja nepažįstamas žmogus, pasiūlo saldainių ir jei vaikas įlipa į automobilį, gali būti nuvežtas nežinia kur. Tokių atvejų pasitaiko ir prie mokyklų.

„Mergaitė laukė taksi automobilio važiuoti į neformaliojo ugdymo veiklas Vilniaus mieste. Belaukiant sustojo automobilis ir vairuotojas kalbino mergaitę “, – sakė Vitlio licėjaus direktorė Jovita Ponomariovienė.

Šiuo konkrečiu atveju, viskas baigėsi gerai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mergaitė kalbėjo su vairuotoju. Galiausiai paaiškėjo, kad vairuotojas laukė kitos mergaitės parvežti namo. Nieko blogo neatsitiko, tačiau mes turime būti budrūs, kad tokių situacijų nebūtų“, – kalbėjo direktorė.

Tačiau sostinės Šnipiškių gyventojai socialiniuose tinkluose taip pat dalijasi apie bandymą siūlant saldainius vaiką įvilioti į juodą „BMW“ automobilį.

„Aišku, kad vaikų saugumas neramina. Labai baisu. Manau, kad reikia kalbėtis su vaikais“, – sakė moteris.

„Dažniausiai kartu vaikštome, nepaleidžiu aš jos vienos niekur“, – kalbėjo vilnietė.

Mamos tikina, kad apie nepažįstamus dėdes ir jų pavojus įspėjo vaikus.

„Pasakoju vyresnei dukrai, kad nekalbėtų su nepažįstamais dėdėmis, tik su pažįstamais“, – kalbėjo moteris.

„Reikėtų gal didesnės apsaugos. Iš tikrųjų gatvės pas mus filmuojamos, tai būtų lengva surasti, kas čia važinėja“, – sakė gyventoja.

Nors apie Šnipiškių atvejį policijos pareigūnai kol kas neturi konkrečios informacijos, tačiau pavojus – tikras. Praėjusią savaitę policija gavo du pranešimus, kad Vilniuje ir Vilniaus rajone vaikus bandyta įsisodinti į juodą automobilį.

„Aštuonmetis ir devynmetis pasakojo savo tėvams, kad prie jų privažiavo keistas automobilis. Vairuotojas pasiūlė pavėžėti, siūlė saldainių. Vienu atveju berniukas išsigando ir pabėgo, o kitu atveju berniukas atsisakė ir vyras nuvažiavo“, – kalbėjo policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Ar visi šie atvejai susiję, kol kas nėra aišku.

„Vaikai nurodė skirtingus automobilius, nenurodė valstybinių numerių. Tie asmenys kol kas nėra nustatyti ir vyksta aplinkybių tikslinimas“, – sakė R. Matonis.

Sutampa tai, kad kalbėta apie juodą automobilį. Nors vaikai policijai nurodė skirtingą automobilio markę, jie galėjo suklysti. Vis dėlto, atvejų, kad vaikai būtų pagrobti, policija neprisimena.

„Dažniausiai yra tik pasiūloma vaikams įlipti į mašiną. Šie atsisako ir kažkuo rimtesniu tai nepasibaigia“, – kalbėjo R. Matonis.

Svarbu, kad tėvai vaikams nuolat kalbėtų apie tokius pavojus.

„Reikia atkreipti tėvų dėmesį, kad pakalbėtų su vaikais, kad juos perspėtų, kad nesėstų į nepažįstamų žmonių automobilius, nesusigundytų saldainiais“, – kalbėjo policijos atstovas.

Jei kažkas panašaus nutiko, svarbu, kad vaikas tai iš karto papasakotų tėvams, o šie nedelsiant įspėtų policiją. Policijai labiausiai padėtų, jei vaikas įsidėmėtų automobilio valstybinius numerius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEN GĖJŲ NĖRA ,TEN PYDARAI , PEDOFILAI ////

TEN GĖJŲ NĖRA ,TEN PYDARAI , PEDOFILAI //// portretas
SKAMBINA PAVOJAUS VARPAIS ,BET LEIDŽIA EITYNES MIESTO GATVĖMIS ,PRISIDENGUS vaivorykšte ir gėjais.... NET RUOŠIASI PASIRAŠYTI DIDESNEI PRIEDANGAI - Strasbūro konvencijai , Net įteisinti išsigimėlių AISTRŲ patenkinimo būdus ....

Baubų pasakos

Baubų pasakos portretas
„Baltas mikroautobusas, „juodas juodas BMW“ - būūuuuu! O realių pavojų vaikams kuriuos kelia „spalvotieji“ atktyvistai, valdžiukė ir lietuvškas „barnevernet“ nesugeba pamatyti.

ir vel

ir vel portretas
Lnk reportažai??
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių