Įtariami narkotikų platintojai priešinosi pareigūnams šūviais, sulaikyti šeši asmenys

  • Teksto dydis:

Sostinės policijos pareigūnai autoservise sulaikė tris asmenis, įtariamus narkotinių medžiagų – amfetamino platinimu, sulaikyti ir trys jų bendrai, pareigūnams priešinęsi šūviais iš nenustatytų ginklų.

Kaip antradienį informavo Vilniaus apskrities policija, šie nusikaltimai Vilniuje, V. A. Graičiūno gatvėje esančiame autoservise, įvykdyti balandžio pradžioje.

Vienas asmenų buvo sulaikytas po to, kai, kaip įtariama, įsigijo amfetamino. Netrukus sulaikytas ir įtariamas narkotinių medžiagų platintojas bei jo bendrininkas.

Kaip teigia policija, pareigūnams sulaikius asmenis ir pradėjus daryti kratą serviso patalpose, ją teko sustabdyti, nes prie garažų privažiavę asmenys pradėjo elgtis agresyviai: pakėlę garažo vartus, be jokio perspėjimo iš nenustatytų ginklų pradėjo šaudyti į viduje buvusius policijos pareigūnus.

Vienas iš policijos pareigūnų panaudojo tarnybinį ginklą, iššaudamas šūvius. Prie garažo buvę asmenys pradėjo bėgti, bet vienas jų buvo sulaikytas. Kiti asmenys pasišalino, tačiau policijos pareigūnams vykdant aktyvią šių asmenų paiešką, jie taip pat buvo sulaikyti.

Tyrimo metu nustatyta, kad autoservisas galimai buvo naudojamas kaip vieta platinti psichotropines medžiagas.

Kratos metu buvo rasta ir paimta apie 1 kilogramas, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino, svarstyklės, priemonės dalinti, fasuoti narkotikus, pneumatiniai šautuvai, šoviniai ir kiti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai.

Kaip BNS informavo sostinės policija, pradėti du atskiri ikiteisminiai tyrimai – dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotikų ir jų platinimo bei dėl pasipriešinimo pareigūnams. Abiejuose tyrimuose figūruoja po tris asmenis.

​Policija nurodo, jog dviem sulaikytiems asmenims skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, asmeniui įsigijusiam amfetamino skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

​Už neteisėtą disponavimą labai dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip ten

Taip ten portretas
ir priesinosi,jei niekam nekliuvo.

Taigi

Taigi portretas
servise darbas sunkus,pavalgyti nera laiko. Tai ir vartoja vitaminus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių