Teismas: neblaivus vairavęs teisėjas V. Ambrulevičius pasiprašė atleidžiamas iš pareigų

Neblaivus prie vairo sustabdytas Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėjas Vilmantas Ambrulevičius pateikė prašymą atleisti jį iš pareigų, pirmadienį patvirtino teismo kanclerė Vilma Grigaravičienė.

„V. Ambrulevičius informavo teismo pirmininko patarėją, kad jam sutektas nedarbingumas, mes „Sodroje“ patikrinę duomenis tai ir pamatėme, ir kad pateikė Prezidentūrai prašymą atleisti jį iš pareigų“, – BNS pirmadienį sakė V. Grigaravičienė.

Pasak teismo kanclerės, praėjusią savaitę teisėjas dirbo, nedarbingumą jis turi nuo šio pirmadienio. 58-erių V. Ambrulevičius teisėju dirba nuo 2005 metų, anksčiau nuo 1995 metų jis buvo prokuroru.

Prezidento Gitano Nausėdo atstovas Ridas Jasiulionis BNS pirmadienį sakė, kad šalies vadovas situaciją vertins, kai gaus oficialią informaciją iš policijos.

Nacionalinė teismų administracija (NTA) skelbia, kad Teisėjų taryba aiškinasi aplinkybes ir dėl neblaivaus prie vairo sustabdyto teisėjo kreipsis į policijos generalinį komisarą.

Pasak NTA, gavus tai patvirtinančius duomenis, Teisėjų taryba inicijuos teisėjo drausminės atsakomybės procedūrą dėl teisėjo vardo galimo pažeminimo.

„Teisėjų taryba visuomet principingai reagavo ir vertino kiekvieno bendruomenės nario poelgius, kuriais galėjo būti pažemintas teisėjo vardas. Teisėjų taryba primena, kad teisėjams yra keliami patys aukščiausi etikos, moralės, nepriekaištingo elgesio ir atsakomybės standartai“, – sakoma NTA svetainėje paskelbtame pranešime.

Policijos departamentas pranešė, kad neblaivus teisėjas buvo sustabdytas sekmadienio rytą, apie 9.47 val. Vilniaus rajone, Grigaičių kaime.

Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėjas nuosavą automobilį „Toyota Prius“ vairavo neblaivus (1,16 prom.).

Pasak policijos, jam surašytas protokolas dėl transporto priemonės vairavimo, kai tai daro neblaivūs arba apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojai.

Apylinkės ir apygardos teismų teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas Teisėjų tarybos patarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių