Teismui perduota neblaivaus vairavusio buvusio teisėjo V. Karšulio byla

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir penktadienį teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėjas Vaclavas Karšulis kaltinamas neblaivus vairavęs automobilį.

Šį ikiteisminį tyrimą pradėjo generalinė prokurorė, gavusi pranešimą, kad liepos 12-osios pavakarę sostinės Šeškinės gatvėje eismo įvykį sukėlė, įtariama, neblaivus automobilį vairavęs tuometinis teisėjas.

Kaip skelbė policija, pavakare, apie 16.33 val., Šeškinės gatvėje neblaivaus vairuotojo vairuojamas automobilis „Mitsubishi Cleartec“ sukėlė eismo įvykį. Jame dalyvavo keturi automobiliai. Vieną automobilių vairavo nėščia moteris, ji pasiskundė pilvo skausmais, todėl medikai ją išvežė į ligoninę.

„Buvęs teisėjas pripažįsta kaltę ir gailisi“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Gintarė Šatkauskaitė-Vitkauskienė.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai užfiksavo V. Karšuliui 1,71 promilės girtumą.

Buvusiam teisėjui surašytas ir administracinio nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo – eismo įvykio sukėlimo.

Už vairavimą kelių transporto priemonės apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas įstatymas numatyto baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki vienerių metų. Vairuotojui taip pat gresia ir automobilio, kurį jis vairavo neblaivus, konfiskavimas.

Prezidentas Gitanas Nausėda už teisėjo vardą pažeminusį poelgį liepos 20 dieną atleido V. Karšulį iš pareigų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tikrasis visuomenės dugnas yra jurisprudencijos atstovai. Pradedant tarybiniais metais į teisės studijas už labai didelius kyšius patekdavo recidyvistų, visokių banditų, kuriuos žmonės taip ir vadino, o dabar jie pervadinti į partizanus, alkoholikų, Sibire apsivogusiųjų ir tūkstančius tautiečių įskundusių ir pražudžiusių bei už padlaižuavimą tarybines santvarkai grįžusių iš lazerių palikuonys. Jie studijuoti nesugebėjo. Pirkdavo ne tik kursinius kitų parašytus ir diplominius darbus, jie pirkdavo visus kontrolinius, už egzaminų išlaikymą susimžkėdavo. Taip buvo. Ir iš tokio purvo formuojamas esama teismų prokuratūrų, notarinių, advokatūros, statutinių tarnautojų, valdininkų, politikų, verslo kontrolės, muitinės....kontingentas. Iš tarybinių šlaunų ir dobilų išaugo esama idiotų narkomanų karta. Ar matėte prokurorų, žinomų teisėjų dukras, seseris, motinas? Pasižiūrėkite. Vemsite. Jos dvokia. Apžėlusios kaip gyvuliai. Jos idiotės, bjaurios. Tai ištisas liūnas ir padugnių šutvė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių