Vilniaus apylinkės teismas spręs dėl suėmimo pratęsimo Š. Stepukoniui

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės teismas penktadienį spręs, ar pratęsti kelių dešimčių milijonų eurų neteisėtu pasisavinimu įtariamo buvusio „BaltCap“ infrastruktūros fondo partnerio Šarūno Stepukonio suėmimą.

Europos prokuroras Darius Karčinskas ketvirtadienį kreipėsi į Vilniaus teismą su prašymu pratęsti suėmimą dar mėnesiui. Posėdis vyks nuotoliniu būdu.

Š. Stepukonio suėmimas baigiasi šeštadienį, jis prieš tai buvo suimtas dviem savaitėms.

Vyras įtariamas pasisavinęs bent 27 mln. eurų iš fondo įmonių. „BaltCap“ atstovai sako, jog iš fondo įmonių galėjo dingti apie 40 mln. eurų.

Š. Stepukonio atžvilgiu atliekami du ikiteisminiai tyrimai.

Viename jų jis pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo. Kitas, dar 2022 metais nutrauktas ir vasarį atnaujintas ikiteisminis tyrimas susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š. Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą.

Prokuratūra teigia, kad didžiąją dalį pasisavintos sumos – daugiau nei 20 mln. eurų – Š. Stepukonis pralošė kazino. Dar dalį pinigų jis galėjo nukreipti į Vengrijos vertybinių popierių prekybos platformą „Interactive Brokers Central Europe“.

Prokuroras D. Karčinskas šią savaitę sakė, kad duodamas parodymus Š. Stepukonis „pilnai neneigia“ savo kaltės, tačiau pateikia savo įvykių versiją, kuri bus tikrinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikiu

tikiu portretas
Man slyksciai skamba pralose nes is karto vienu zodziu norima itikinti visuomene kad sioje AFEROJE veike vienas Baltrukonis ir daugiau VEIKEJU nera man tai skamba kaip slyksti DEMAGOGIJA as manau kad uz AFEROS pasislepe neeiliniai Lietuvos pilieciai

cirkai

cirkai portretas
spres,gaila uzdaryt ,matyt tikisi milijonu ,kuriuos 'pralose' pensininkam skirtus ,bet ,kai kas ju siekia ,tik kodel ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių