Vilniuje, ties Ozo gatvės viaduku, rastas karo laikų sprogmuo: jis sunaikintas karjere

Pirmadienį Vilniuje, Siesikų gatvėje, rastas karo laikų sprogmuo, kariuomenės išminuotojai jį išgabeno ir sunaikino karjere, Eltai pranešė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Pranešimas apie radinį buvo gautas 10.09 val.

ELTA primena, kad dėl rasto sprogmens pirmadienį beveik kelioms valandoms buvo uždarytas eismas Ukmergės gatvėje, ties Ozo gatvės viaduku, eismas buvo nukreipiamas Ozo ir kitomis gatvėmis.

Dėl sustabdyto eismo į abi puses negalėjo pravažiuoti 3G, 5, 24, 52, 56, 87 autobusai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Loreta Kairienė Eltą informavo, kad 10.09 val. buvo gautas pranešimas, kad vykdant statybos darbus, aptiktas į sprogmenį panašus daiktus, jis buvo apie 80 mm skersmens, galimai su sprogdikliu.

Apie įvykį policijai pranešė darbų vadovas.

Dėl įvykio darbai buvo sustabdyti, paskelbtas saugumo užtikrinimo priemonių planas „Skydas“, pranešta Krašto apsaugos ministerijos išminuotojams, ugniagesiams ir kitoms tarnyboms.

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Karinių viešųjų ryšių skyrius Eltai pranešė, kad Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai 11.10 val. pradėjo išminavimo operaciją.

Operacijos metu rasta viena Sovietų Sąjungos gamybos 82 mm minosvaidžio mina su sprogdikliu ir šeši vienetai 7,62 mm šovinių. Visa rasta amunicija išvežta ir sunaikinta Kryžiškių karjere (Vilniaus r.).

Išminuotojai primena, kad radus į sprogmenis panašių daiktų, jokiu būdu negalima jų liesti ir nedelsiant privaloma apie tai pranešti paskambinus telefonu 112.

Dar vienas pranešimas apie galimai rastą sprogmenį pirmadienį buvo gautas Vilniuje, Medeinos gatvėje.

„9.40 val. buvo gautas pranešimas, kad pranešėjas Medeinos gatvėje, po daugiabučio balkonu, pamatė daiktą, panašų į sprogmenį. 9.55 val. buvo įvestas planas „Skydas“, – Eltai sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė J. Samorokovskaja.

Pasak jos, atvykusius pareigūnus įvykio vietoje pasitiko pranešėjas, jis paaiškino, kad dirbdamas kurjeriu, atvežė užsakymą ir pastebėjo į rankinę granatą panašų daiktą. Į įvykio vietą buvo iškviesti Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Paaiškėjo, kad granata yra netikra, ji medinė, išminuotojai ją pasiėmė su savimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių