Paukščius klaipėdiečiai lepina ne tik duona ar batonu. Žvejybos uosto rajone gyvenantis vyras pastebėjo palei langus išmėtytas krevetes, kurių paragauti atskrenda vis daugiau sparnuočių.
Trumpiausią metų naktį daugelis palydės prie liepsnojančių laužų ir kepsninių, kur bus čirškinami šašlykai, dešrelės ir įvairūs mėsos kepsniai. Kulinarijos meistrai Joninių proga siūlo atrasti naujus ir netikėtus grilio patiekalų derinius.
Nusibodo ant žarijų kepti šašlykus? Tuomet pamėginkite kepsninėje pačirškinti aštuonkojį, krevetes ar kalmarus. Šias jūros gėrybes šiandien rasti parduotuvėse nėra sudėtinga, o ir kainos nesikandžioja. Savo namuose galite lengvai susikurti Viduržemio jūros atmosferą. Svarbu žinoti kelias paprastas taisykles.
Turbūt gurmanai sutiks, kad krevetes būtų galima drąsiai nominuoti vienu populiariausių ir gardžiausių delikatesų. Graikijoje išpopuliarėjusios, o dabar ir ant lietuvių stalų nugulančios krevetės ne tik pagardina kitus valgius, bet ir dažnai būna ragaujamos vienos.
Virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei kikboksininkas Sergejus Maslobojevas dalijasi gardžiausių patiekalų receptais, kad sužavėtumėte mylimas moteris ir paruoštumėte joms nuostabius pietus Kovo 8 dienos proga.
Buvęs Šiaulių nusikaltėlių autoritetas, princų nusikalstamos grupuotės vienas lyderių Vladas Baranauskas kaltinamas parduotuvėje susigundęs krevetėmis ir ikrais bei už tai nesumokėjęs, praneša LNK žinių tarnyba.
Kiauliena, vištiena, jautiena – rodos, grilyje jau viskas išbandyta. Tačiau ar kada ragavote grilyje keptų jūros gėrybių? Tam tinka viskas, ką galite rasti lietuviškose parduotuvėse, nuo krevečių, kalmarų, aštuonkojų, iki midijų ir austrių.
Kūčių stalas – galvosūkis jį ruošiantiems ir svečių laukiantiems šeimininkams. Mat laikantis tradicijų ant stalo šv. Kalėdų išvakarėse neturėtų būti ne tik mėsos, bet ir pieno produktų, kiaušinių, gyvulinių riebalų, kai kuriuose šaltiniuose rekomenduojama vengti ir baltų miltų.
Artimiausioje ateityje restoranuose, o gal ir prekybos centruose gali atsirasti Lietuvoje užaugintų vienų populiariausių pasaulyje valgomųjų baltakojų blyškiųjų krevečių, rašo „Lietuvos žinios“.