D.Medvedevas ir V.Putinas paragavo lietuviškos duonos (papildyta)

Abu Rusijos vadovai - prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir premjeras Vladimiras Putinas - kandidatūras į naujuosius Maskvos merus aptarė ragaudami lietuvišką duoną.

Rusijos televizijos kanalas NTV žiniose parodė trumpą reportažą apie tai, kaip šalies prezidento rezidencijoje šalia Maskvos penktadienio vakarą susitikę D.Medvedevas ir V.Putinas pradeda kandidatūrų į naujuosius Rusijos sostinės merus aptarimą.

Prezidentas ir premjeras šiuo aktualiu klausimu kalbasi prie vakarienės stalo. NTV parodė, ką V.Putinas ir D.Medvedevas pasakė pačioje vakarienės pradžioje, kol žurnalistai galėjo filmuoti, fotografuoti ir klausytis.

"Štai, tik ką buvau žemės ūkio parodoje. Joje lietuvių gamintojai aprūpino duona. Paragaukim", - rodydamas į stalo viduryje besipuikuojantį didžiulį, apvalų juodos duonos kepalą tarė V.Putinas.

"Būtinai paragausim. Dėkojame lietuvių draugams už tokią dovaną. Mums labai svarbu, kad būtų palaikomi ryšiai su šia šalimi", - atsakė D.Medvedevas, keldamas pieno stiklinę.

Pieną, beje, premjeras irgi atsivežė iš parodos. Bet tai buvo ne lietuviškas, o rusiškas produktas.

Maskvoje šiomis dienomis vyksta žemės ūkio ir maisto produkcijos paroda "Auksinis ruduo 2010". Joje dalyvauja ir Lietuvos Žemės ūkio ministerija, pristatanti įvairių lietuvių gamintojų produkciją.

Rusų žiniasklaida pranešė, kad dovanų V.Putinui įteikė Lietuvos ambasadorius Rusijoje Antanas Vinkus. Jis priėjo prie parodą jau apžiūrėjusio ir prie išėjimo patraukusio rusų premjero, pakvietė į Lietuvos pavilioną, kur įteikė duonos kepalą ir "Trijų devynerių" butelį, "įpakuotą" į suvenyrinę knygą apie Lietuvą. "Šią knygą reikia kas vakarą skaityti - po 50 gramų kasdien", - sakė ambasadorius. "Ankstoka dar. Vakarais reikėtų tai daryti", - atsiliepė V.Putinas. "Tai vakare ir "perskaitysite". Geras daiktas - pagamintas iš 27 žolelių. Nuo visų ligų padeda", - gyrė A.Vinkus.

D.Medvedevo ir V.Putino vakarienės su lietuviškais akcentais metu be kita ko aptarta, kas galėtų tapti Rusijos sostinės vadovu.

Naujasis kandidatas į Maskvos merus ieškomas po to, kai šios savaitės pradžioje Rusijos prezidento pasirašytu įsaku iš šių pareigų buvo atleistas 18 metų šalies sostinei vadovavęs Jurijus Lužkovas.

Pagal galiojantį įstatymą, Maskvoje valdanti partija turi pateikti prezidentui D.Medvedevui kelias galimas kandidatūras į merus. Maskvoje, kaip ir daugelyje kitų Rusijos regionų, valdo partija "Vieningoji Rusija", kurios lyderis yra premjeras V.Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių