ES pritarė naftos importo iš Sirijos embargui

Europos Sąjunga penktadienį patvirtino draudimą importuoti naftą iš Sirijos ir taip nubausti prezidento Basharo al-Assado režimą už žiaurias represijas prieš protestuojančius žmones, naujienų agentūrai AFP pranešė diplomatai.

Pasak jų, embargas dabartiniams kontraktams įsigalios lapkričio 15 dieną, nes Italija prašė bent iki lapkričio 30 dienos atidėti šio sprendimo taikymo pradžios datą. Lapkričio 15-oji buvo pasirinkta kaip kompromisas. Taigi, Europos bendrovės galės turimus kontraktus vykdyti iki šios datos.

ES papildė sąrašą asmenų, kuriems įšaldomos užsienyje laikomos lėšos ir draudžiama atvykti į Europos Sąjungą. Įrašytos keturių Sirijos verslininkų, kaltinamų B.al-Assado režimo finansavimu, pavardės; taip pat sąrašą papildė trys bendrovės, tarp kurių yra vienas bankas.
ES kol kas atsisakė sprendimo uždrausti investicijas į naftos sektorių, bet ši priemonė gali būti įteisinta ateityje rengiamų sankcijų pakete, nurodė diplomatai.

ES sankcijų sąraše lig šiol buvo 50 asmenų, tarp kurių yra ir B.al-Assadas bei trys Irano pareigūnai, kaltinami Sirijos vyriausybės rėmimu. Sąraše yra 8 Sirijos ir Irano firmos arba organizacijos.


Šiame straipsnyje: Sirijanaftos embargas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių