Kinijoje per savaitę susidegino septyni tibetiečiai

Kinijos šiaurės vakaruose protestuodami prieš Pekino valdymą susidegino du tibetiečiai pusbroliai, o bendras per savaitę susideginusių tibetiečių skaičius pasiekė septynis, pranešė Londone įsikūrusi teisių gynimo grupė.

Du vyrai, 20 metų Tsepo (Cepas) ir 25 metų Tenzinas (Tendzinas), ketvirtadienį padegdami save priešais savo kaimo valdžios pastatą, ragino suteikti Tibetui nepriklausomybę, pranešė „Free Tibet“. Jų kaimas yra į šiaurę nuo Tibeto sostinės Lhasos.

Vienas pusbrolių mirė vežamas į ligoninę, o antrojo buvimo vieta ir būklė kol kas nežinomos, sakoma šeštadienį paskelbtame „Free Tibet“ pareiškime.

„Kad pasirodytų informacija apie šį naujausią protestą, prireikė dviejų dienų“, - sakė organizacijos direktorė Stephanie Brigden (Stefani Brigden).

„Visame (regione) buvo dislokuota daug Kinijos valstybės saugumo pajėgų ... Tibetiečiai bijo kalbėti apie tai, kas vyksta, nes baiminasi, kad jų bendravimą seka vyriausybė“, - pridūrė ji.

Praėjusią savaitę įvyko iš viso septyni incidentai, kai tibetiečiai padegė save. Tai reikšmingas skaičius nuo pat to laiko, kai regione kilo naujausia protestų prieš Kinijos valdymą Tibete banga.

Nuo 2009-ųjų vasario Kinijoje save padegė jau maždaug 60 tibetiečių, tarp jų - daug vienuolių, vyrų ir moterų. Manoma, kad išgyveno labai nedaug tokių protestuotojų.


Šiame straipsnyje: tibetiečiaiKinijasusidegino

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių