Rusijos prezidento rinkimuose kandidatuos V.Putinas

Kitąmet vyksiančiuose Rusijos prezidento rinkimuose kandidatuos dabartinis šalies premjeras Vladimiras Putinas.

Apie tai Maskvoje vykstančiame valdančiosios „Vieningos Rusijos“ partijos suvažiavime šeštadienį pranešė dabartinis šalies prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

Jis pats taps „Vieningos Rusijos“ kandidatų į Valstybės dūmą sąrašo pirmuoju numeriu. Tokį pasiūlymą suvažiavime pateikė V.Putinas. „Susiklostė tokia tradicija, kad “Vieningos Rusijos„ rinkimų sąrašo lyderiu tampa veikiantis valstybės vadovas. Manau, kad šios tradicijos neverta laužyti“, - kalbėjo V.Putinas.

D.Medvedevas pareiškė priimąs šį pasiūlymą. Jis užsiminė, kad kitąmet gegužę, kai baigsis kadencija prezidento poste, gali tapti naujuoju Rusijos vyriausybės vadovu.

Netrukus D.Medvedevas, kalbėdamas suvažiavimo delegatams, pasiūlė, kad „Vieningoji Rusija“ kitąmet prezidento rinkimuose iškeltų V.Putino kandidatūrą.

„Yra dar vienas labai svarbus klausimas, kuris pastaruoju metu buvo ypač dažnai keliamas. Tai kandidatavimas 2012 metų Rusijos prezidento rinkimuose. Atsižvelgiant į tai, kad priimu atsakomybę dalyvauti Dūmos rinkimuose “Vieningos Rusijos„ kandidatų sąraše, siūlyčiau, kad “Vieningosios Rusijos„ suvažiavimas kandidatu į prezidentus 2012 metų rinkimuose iškeltų V.Putino kandidatūrą“, - kalbėjo D.Medvedevas.

Šį jo pasiūlymą palydėjo griausmingi aplodismentai ir iš savo vietų pašokusių suvažiavimo delegatų ovacijos. V.Putinas kelias minutes dėkojo susirinkusiems.

„Mes su D.Medvedevu jau seniai susitarėme, kas ką veiks 2012 metais“, - pranešė jis savo kalboje.

Valstybės dūmos rinkimai vyks šių metų gruodžio 4 dieną. Ji bus išrinkta ne ketverių, metų kadencijai, kaip buvo iki šiol, bet jau penkeriems metams. Mažai abejonių, kad „Vieningoji Rusija“ laimės šiuose rinkimuose daugumą vietų parlamente ir užsitikrins valdančiosios partijos statusą dar penkeriems metams, todėl galės kitų metų gegužę vėl nominuoti naująjį šalies premjerą, kuriuo gali tapti D.Medvedevas.

Tuo tarpu Rusijos prezidentas bus renkamas kitąmet kovą. Šįkart šios valstybės vadovas bus renkamas jau nebe ketverių, bet šešerių metų kadencijai. Neabejojama, kad šiuos rinkimus laimės jau daugiau kaip dešimtmetį faktiškai šaliai vadovaujantis V.Putinas.

Jis savo kalboje suvažiavimui patvirtino, kad D.Medvedevas bus siūlomas į Rusijos premjerus, kai kitąmet baigs prezidento kadenciją.

V.Putinas buvo Rusijos prezidentu 2000-2008 metais. Pastaruosius beveik ketverius metus jis buvo šalies premjeras, prezidento postą užleidęs D.Medvedevui.

Jau daugelį mėnesių spėliota, kas eis į 2012 metų Rusijos prezidentus - D.Medvedevas ar V.Putinas. Abu tikino, kad susitars tarpusavyje ir tada praneš apie tai visuomenei. Be to, jie neigė, kad galėtų dalyvauti prezidento rinkimuose abu. „Rinkimai nėra vaikų žaisliukas ir dirbtinės, nereikalingos konkurencijos tikrai nebus“, - yra sakęs D.Medvedevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

narys

narys portretas
Giena Ziuganov nuo šiandienos kviečia savo draugus iš seimo keist blogą gyvenimą geru.

s

s portretas
Siaubas kokia naujiena.... To ir buvo galima tiketis

ala

ala portretas
degradavusi valstybė
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių