Vakarų šnipai padeda Sirijos sukilėliams

Britų ir vokiečių šnipai dalyvauja slaptose pagalbos Sirijos sukilėliams operacijose, sekmadienį praneša spauda.

Pranešimuose sakoma, kad šnipai sukilėliams, kurie prieš prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą sukilo daugiau kaip prieš metus, perduoda informaciją apie Sirijos armijos judėjimą.

„Galime didžiuotis šiuo reikšmingu savo indėliu į (al) Assado režimo žlugimą“, - laikraščiui „Bild am Sonntag“ sakė vienas pareigūnas iš Vokietijos užsienio žvalgybos tarnybos BND.

Laikraštis nurodo, kad vokiečių šnipai bazuojasi prie Sirijos krantų ir taip pat veikia vienoje NATO bazėje Turkijoje, kurios vyriausybė griežtai nepritaria B.al Assado režimui ir teikia prieglobstį Laisvos Sirijos armijos sukilėliams.

Britų laikraštis „Sunday Times“ taip pat rašė, kad britų žvalgyba padeda sukilėliams rengti sėkmingas atakas prieš vyriausybines pajėgas - suteikdama informaciją, gautą iš savo pasiklausymo postų netoliese esančiame Kipre.

Straipsnyje rašoma, kad vertingiausia žvalgybinė informacija buvo apie armijos judėjimą Alepo link. Šį komercinį Sirijos centrą dabar iš dalies kontroliuoja sukilėliai; jame vyksta vieni įnirtingiausių mūšių.


Šiame straipsnyje: SirijaSirijos sukilėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių