Darbo biržos pertvarka - trečiąjį ketvirtį

Lietuvos darbo biržos (LDB) sistemos pertvarka, planuojama, bus įgyvendinta šiemet trečiąjį ketvirtį, teigia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Anot ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Linos Bušinskaitės, šiuo metu darbo grupė rengia pertvarkos planą, o dėl reformos gairių galutinai sutarta ir apsispręsta bu artimiausiu metu.

"LDB sistemos pertvarkos klausimas yra labai opus ir liečia labai daug žmonių. Todėl kalbėti apie būsimą pertvarką dar tik tik formuojant pertvarkos planą būtų nekorektiška. Šiuo klausimu dirba darbo grupė, pertvarkos planai nėra kuriami paslapčia, atskirai nuo pačios Darbo biržos, jos darbuotojų", - teigė L.Bušinskaitė.

Ji sakė, kad tikslinga keisti teritorinių darbo biržų valdymo struktūrą, nes dabartinė struktūra neleidžia darniai koordinuoti ir spręsti konkrečių regionų užimtumo, darbo rinkos problemų.

"Jose (teritorinėse darbo biržose - BNS) nemažą dalį darbuotojų sudaro personalo ir ūkinio aptarnavimo, informacinės sistemos organizavimo, užimtumo fondo apskaitos specialistai. Daugelį šių funkcijų galima vykdyti regionuose centralizuotai, teritorinėse darbo biržose atsisakant funkcijų, nesusijusių su tiesioginiu darbo rinkos priemonių įgyvendinimu", - aiškino ministerijos atstovė.

Jos teigimu, detaliau apie įvairias alternatyvas, galimybes, kol nėra priimta galutinių sprendimų, nesinorėtų kalbėti.

L.Bušinskaitė BNS sakė, jog Darbo biržai išlaikyti per metus skiriama daugiau kaip 60 mln. litų, ji turi apie 1,5 tūkst. darbuotojų.

Pasiūlymus nedarbui mažinti pirmadienį Vyriausybei pristatys socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas bei ūkio ministras Dainius Kreivys, LDB sistemos reformos koncepcija pasitarime nebus svarstoma.

LDB duomenimis, nedarbas šalyje per mėnesį išaugo 0,6 procentinio punkto ir kovo 1 dieną siekė 13,9 procento.


Šiame straipsnyje: darbo birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių