Latvijos premjeras tikisi atsakingų Lietuvos veiksmų dėl „Snoro“ banko

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis antradienį vakare išreiškė viltį, kad Lietuvos vyriausybė elgsis atsakingai, priimdama sprendimus dėl praėjusią savaitę nacionalizuoto komercinio banko „Snoras“ gelbėjimo.

V.Dombrovskis po Latvijos ministrų kabineto posėdžio žiniasklaidos atstovams priminė, jog Latvijos vyriausybė „Parex banka“ problemas sprendė atsižvelgdama ir į jo investicijas antriniame banke Lietuvoje.

V.Dombrovskis taip pat pareiškė, kad Latvijos ministrų kabineto sprendimai dėl „Latvijas Krajbanka“ bus tiesiogiai susiję su Lietuvos vyriausybės sprendimais dėl „Snoro“.

„Kalbant apie tolesnius sprendimus, vertėtų pabrėžti, jog jie bus susiję su “Latvijas Krajbanka„ patronuojančiu banku - “Snoru„ - ir Lietuvos vyriausybės sprendimais - gelbėti “Snorą„ ar ne. Iš esmės, juk pagrindinė “Latvijas Krajbanka„ akcininkė dabar yra Lietuvos vyriausybė“, – dėstė Latvijos premjeras.

Jis prasitarė kalbėjęs su Lietuvos premjeru Andriumi Kubiliumi, kuris pranešė, esą Lietuvos vyriausybė naujus sprendimus dėl „Snoro“ priims veikiausiai dar šią savaitę.

„Snoras“ valdo daugiau kaip 60 proc. „Latvijas Krajbanka“ akcijų, kurio veikla sustabdyta prieš parą.


Šiame straipsnyje: SnorasLatvijas Krajbanka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių