Reikia plėtoti verslą, bet ne mokesčius didinti

Kubiliaus vyriausybei reikėtų duoti pauostyti 15 proc. brangesnių dujų, gal tuomet jie atsitokėtų ir liautųsi galvoję apie mokesčių didinimą. Dabar vykdoma 1998 m. buvusi veiksminga politika, nors nuo to laiko praėjo visas dešimtmetis ir aplinka pasikeitė.

Reikia plėtoti verslą, bet ne mokesčius didinti. Dabar labai daug gamyklų išsikelia iš aukštesnio pragyvenimo šalių į tokias valstybes kaip Lenkija. Daug gamyklų iš Airijos išsikėlė į Lenkiją, Čekiją. Užsidaro tokios gamyklos, kur dirbdavo iki 2000 žmonių.

Rimtos gamyklos, kurių produkcija (kompiuterinė technika, vaistai) tiekiama visam pasauliui. Po vieną tokią gamyklą kiekvienam Lietuvos regionui – ir nedarbas sumažėtų per pusę. Lenkija sugeba prisivilioti tokias gamyklas, o Lietuva – ne. Bet ko norėti, jeigu net BMW gamyklą pramiegojome ir ją pastatė Rusijoje. Nesinorėtų sakyti, kad mūsų Seime – vieni moliai.

Jau greičiau Seime ir Vyriausybėje esantys milijonieriai nenori, kad ateitų pas mus verslas ir nesunaikintų jų turimų bizniukų. Kam jiems tos užsienio gamyklos, jeigu tada investiciniai fondai tekės ne į jų kišenes? Todėl Seime ir vyksta visokie cirkai, tempiamas laikas, kad neateitų investicijos ir čia nesikurtų užsienio kapitalas. Atėjęs užsienio kapitalas į šoną nustumtų mūsų karaliukus, jų klanus ir gimines. Jie visomis išgalėmis to kratosi.

Tad valinskų, sacharukų, karalių, gražulių, uokų šou, vadovaujant salamakinams, jiems yra prie širdies. Jie – puiki širma, už kurios galima slėptis ir šaipytis iš visų rinkėjų, kurie pastariesiems reiškia neapykantą. Pagrindinė klanų masė, kuri driekiasi per visas partijas, yra protinga, sukta ir susiklausiusi. Jie rodo pirštais į klounų komandą, apeliuoja į rinkėjus ir tyliai suka tik sau naudingus verslus.

Seime juokdarių komandos nuolat keičia viena kitą. Rinkėjai balsuodami jų neatpažįsta, o pagrindinis klanų nugarkaulis visada išlieka. Tik dėl savo verslo, kad neprileistų svetimų, keičiamos ir kuriamos naujos partijos – tikintis eilinį kartą apgauti Lietuvos žmones. Savivaldybėse tų klanų klounai tęsia didžiųjų bosų pradėtas suktybes. Jeigu viršuje kyla statybų ar "otkatų" skandalas, jis tuoj aidu atsikartoja ir savivaldybėse. Kai viršuje pasirodo priedai prie atlyginimų, apačioje kyla noras bent už dyką pasilaidoti.


Šiame straipsnyje: mokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių