Prie Australijos krantų pastebėtas baltas banginis, kurių pasaulyje – vos 3

  • Teksto dydis:

Itin retas baltas kuprotasis banginis antradienį buvo pastebėtas prie Australijos krantų, kur šie gyvūnai migruoja į šiltesnius atogrąžų vandenis poruotis.

Manoma, kad tas albinosas yra vadinamasis Migalu – žinomiausias pasaulyje visiškai baltas kuprotasis banginis, kuris Australijoje kaskart sukeldavo didelį susidomėjimą nuo 1991 metų, kai buvo pirmąkart pastebėtas.

Migalu (Migaloo) aborigenų kalba reiškia „baltas vyrukas“.

Šis banginis buvo pastebėtas ir nufotografuotas prie Bairono įlankos Australijos rytinėje pakrantėje, plaukiantis į šiaurę per kasmetinę migraciją iš Antarkties į šiltesnius vandenis prie Kvynslando valstijos.

„Apsiverkiau. Sušukau: „Esi žavingas banginis – ačiū, kad šiandien esi čia su mumis“, – nacionaliniam radijui sakė Alison Reid, kuri pamatė Migalu per banginių stebėjimo išvyką.

„Jis nuostabus. Reginys buvo tiesiog neįtikėtinas; buvo visiškai nerealu“, – džiaugėsi moteris.

Australijoje įsikūrusio Baltųjų banginių tyrimų centro vadovas Oskaras Petersonas sakė, kad 2004 metais Pietų Kryžiaus universiteto mokslininkams pavyko paimti to banginio odos mėginį, parodžiusį, kad Migalu yra patinas. Manoma, kad dabar jam yra jau apie 30 metų.

Numatoma, kad šis gyvūnas judės į šiaurę iki Kuktauno pakrantės Australijos atogrąžose, o vėliau šiais metais pasuks atgal į Antarktį.

Australijos rytų pakrantės kuprotųjų banginių populiacija buvo išgelbėta nuo išnykimo, kai XX a. 7-o dešimtmečio pradžioje buvo sustabdyta banginių medžioklė. Tačiau baltų šios rūšies gyvūnų, kaip manoma, pasaulyje gyvena tik 2–3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių