HP kitąmet pasiūlys talpesnes baterijas

Kompiuterių gamintoja „Hewlett-Packard“ (HP) pradėjo bendradarbiauti su baterijas kuriančia „Boston-Power“ bendrove ir jau kitų metų pradžioje pasiūlys savo kompiuteriuose talpesnes baterijas.

„Boston-Power“ teigimu, naujosios „Sonata“ baterijos įkraunamos iki 80 proc. lygio per 30 minučių, kai dabartinėms ličio jonų baterijoms įkrauti iki tokio lygio prireikia apie dviejų valandų. O „Sonata“ baterijos veiks apie 4-5 kartus ilgiau nei dabar naudojamos rinkoje.

Be to, jos nesidėvi ir talpa nemažėja. „Boston-Power“ tvirtina, kad šių baterijų talpa ir po trijų metų bus tokia pati kaip naujos. Dabartinės baterijos talpą pradeda prarasti jau po pusmečio.

Bendrovė tikina, kad naujosios baterijos bus apsaugotos nuo perkaitimo bei užsidegimo. Ateityje „Boston-Power“ žada, kad „Sonata“ tipo baterijos bus naudojamos ir kituose elektroniniuose įtaisuose.

HP žada, kad „Sonata“ baterijos tiks ir kai kuriems jau parduotiems nešiojamiesiems kompiuteriams. Tačiau kompanija neužsiminė, kiek kainuos pakeisti dabartinę ličio jonų bateriją nauja.


Šiame straipsnyje: hpbaterija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių