Pristatė lankstų ekraną

„Hewlett-Packard“ (HP) ir JAV Arizonos valstijos universitetas pristatė prototipinį lankstų ekraną, pagamintą beveik vien iš plastiko.

Abiejų organizacijų atstovai pranešime teigė, kad ši technologija, kuri sumažina elektros energijos suvartojimą ir tokiems ekranams pagaminti sunaudoja 90 proc. mažiau medžiagų nei įprastiems, yra svarbus žingsnis siekiant pagaminti masinei rinkai skirtą lankstų, didelės raiškos ekraną.

Tokie ekranai galėtų būti naudojami mobiliuose telefonuose, nešiojamuose kompiuteriuose ir padėti sumažinti jų gamybos sąnaudas. Lankstūs ekranai neretai pristatomi ir kaip elektroninis popieriaus pakaitalas.

Gaminant šį lankstų ekraną, buvo panaudota „HP Labs“ sukurta litografija pagrįsta technologija, kuri leidžia vaizdui ekrane išlaikyti savo formą ir tuomet, kai ekranas yra lankstomas. Be to, tokius ekranus galima gaminti rulonais, o ne lakštais – tai sumažina gamybos sąnaudas.

Ekrane panaudota ir daugiau kitų kompanijų technologijų. Tarp jų ir „DuPont TeijinFilms“ sukurtas plastikas, „E Ink“ plėvelė, išlaikanti vaizdą ekrane ir tuomet, kai išjungiama elektros srovė. Tokios „E Ink“ plėvelės naudojamos nelanksčiuose elektroninių knygų skaitymo įrenginių ekranuose. Pavyzdžiui, „Amazon Kindle“ ar „Sony Reader“.

 


Šiame straipsnyje: hplankstus ekranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių