Apskrudintų tunų salotos

  • Teksto dydis:

Reikės (3 porcijoms)

200 g šviežio tuno,

50–70 g salotinės sultenės,

100 g ožkų sūrio,

1 saujos anakardžių,

15 vnt. žaliųjų alyvuogių, įdarytų paprika,

1 svogūno,

2 česnako skiltelių,

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 šaukšto sezamų aliejaus,

0,5 šaukšto maltos saldžiosios paprikos,

pagal skonį druskos,

pagal skonį maltų juodųjų pipirų,

žiupsnelio kalendros.

Paruošimo būdas

Pirmiausia nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus. Kol jie džiūsta, nuplaukite, nusausinkite ir apskrudinkite anakardžius (puode ant silpnos ugnies arba orkaitėje – kaip patogiau).

Paruoškite padažą: smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos su alyvuogių aliejumi. Kai svogūnai jau bus švelniai parudavę, įspauskite į juos česnaką ir dar minutę pakepkite. Nuimkite nuo ugnies. Mišinį įdėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite sezamų aliejaus ir įberkite saldžiosios paprikos. Viską sumaišykite.

Pradėkite komponuoti salotas lėkštėje. Pagamintą padažą dėkite į lėkštę, galite šiek tiek jį meniškai padekoruoti. Ant viršaus dėkite salotų lapus. Pabarstykite skrudintų riešutų, perpus perpjautų alyvuogių. Galiausiai sudėkite pjaustytą ožkų sūrį.

Šviežią tuną (filė) pabarstykite druska, pipirais ir džiovinta kalendra. Įdėkite į su alyvuogių aliejumi įkaitintą keptuvę (kiek aukštesnė nei vidutinė ugnis). Apskrudinkite vieną pusę, vėliau antrą taip, kad barstiniai prikeptų prie tuno, paviršius imtų keisti spalvą, o vidus išlaikytų beveik pirminį rausvumą.

Išimkite tuną iš keptuvės ir padėkite ant pjaustymo lentelės. Supjaustykite dailiais gabalėliais ir sudėkite juos ant paruoštų salotų. Siūlau tuno nekepti iš anksto ir pjaustyti jį tik prieš pat dedant ant salotų ir jomis vaišinantis arba vaišinant svečius.


Šiame straipsnyje: tunassalotosreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių