- parengė Karolina Marcinkevičiūtė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Dietologai sukūrė pačių skaniausių ir naudingiausių gėrimų vasarai sąrašą, skelbia zdr.ru.
1. Pienas. Karvės ir ožkos piene yra daug maistingųjų medžiagų. Jame taip pat yra daug kalcio.
2. Kakava. Tai ne tik skanus, tačiau ir naudingas gėrimas. Jame yra medžiagos, kurios sulėtina organizmo senėjimo procesus ir daugiau nei dukart sumažina riziką susirgti diabetu.
3. Pomidorų sultys. Šios sultys apsaugo nuo kraujagyslių ir širdies ligų. Pomidorų sultyse esančios medžiagos taip pat apsaugo nuo rizikos susirgti vėžiu, padeda susidoroti su stresu ir negatyviais jo padariniais. Tokios sultys taip pat padeda atstatyti organizmo balansą po įtempto fizinio darbo.
4. Žalia arbata. Šioje arbatoje yra daug naudingų vitaminų, mikroelementų bei antioksidantų. Žalioji arbata padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje.
6. Apelsinų sultys. Jose yra daug vitamino C. Jos taip pat aktyvuoja imuninę sistemą. Amerikiečių mokslininkai pareiškė, kad pusryčiaujant idealiausia gerti šviežiai spaustas apelsinų sultis, skelbia skelbia segodnya.ua.
Bafalo universiteto (JAV) mokslininkai atiko tyrimus su 30-čia 20-40 metų amžiaus savanorių. Tyrimo dalyviai kasdien pusryčiams valgė bulves, omletą bei sumuštinį su kumpiu. Pusryčiaudama pirmoji savanorių grupė gėrė saldintą vandenį, antroji grupė - vandenį, o trečioji savanorių grupė gėrė šviažias apelsinų sultis. Eksperimentui pasibaigus, visoms trims savanorių grupėms buvo atlikti detalūs kraujo tyrimai.
Tyrimų rezultatai atskleidė, kad apelsinų sultys yra pats sveikiausias ir labiausiai pusryčiams tinkantis gėrimas. Trečiosios tyrimo dalyvių kraujyje buvo aptiktas pats žemiausias gliokozės kiekis. Sultys gėrusiųjų organizmai pasisavino daugiau maistingųjų medžiagų.
Medikai apelsinų sultis pataria gerti per šiaudelį, nes apelsinų sultys gali pažeisti dantų emalį. Naudingu ir sveiku pusryčių gėrimu taip pat yra laikoma žalia arbata, kava ir natūralus vanduo.
Tačiau negalima pamiršti ir apie paparasčiausią vandenį. Medikai rekomenduoja kasdien išgerti ne mažiau nei 2 litrus vandens.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...