Idėja vasariškiems pusryčiams – blynai grilyje

  • Teksto dydis:

Vienas dažniausių pusryčių pasirinkimų – tai blynai. Tik viena bėda, kad dažnai reikia ilgokai pastovėti prie keptuvės. 

Taigi laidos „Skaniai ir paprastai“, rodomos šeštadienį 9 val. per TV3, vedėjas Gediminas siūlo blynus kepti orkaitėje ir daugiau dėmesio skirti įdarui. O dar geresnė idėja lėtiems vasariškiems pusryčiams – tai blynus kepti grilyje. Šefas garantuoja, kad tokie blynai taps vasaros hitu.

Orkaitėje kepti blynai

Blynų tešlai (4 porcijoms) pagaminti jums reikės:

• 8 vnt vidutinio dydžio kiaušinių

• 1 stiklinės (~170ml) riebaus pieno

• 1 stiklinės (~130g) kvietinių miltų

• Žiupsnelio druskos bei pipirų

• 1 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio

• 2 šaukštų sviesto

Blynų įdarui paruošti jums reikės:

• 8 vnt minkštai virtų putpelės kiaušinių

• 2 vnt gerai sunokusių avokadų

• 1-2 šaukštų citrinų sulčių

• ~150 g sūdytos lašišos.

Gaminimas. Įkaitinti orkaitę iki 220°C (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir sudėti ketaus keptuvėles (arba kitą/-us karščiui atsparius indą/-us), kad tolygiai įkaistų. Sumaišyti miltus, druską ir pipirus. Išplakti kiaušinius su pienu, sudėti sausus ingredientus ir gerai išmaišyti. Į įkaitusias keptuvėles įdėti po pusę šaukšto sviesto, jį ištirpinti ir padengti visą keptuvėlių vidų. Tuomet įpilti maždaug pusę keptuvės tūrio paruoštos blynų tešlos ir ant viršaus užbarstyti tarkuotu parmezano sūriu. Kepti, kol gražiai paskrus, maždaug 15 minučių (kepant trumpiau bus minkštesnis vidus, bet mažiau iškils; kepant ilgiau – bus sausesnis vidus, tačiau labiau iškils). Kambario temperatūros putpelės kiaušinius dėkite į verdantį vandenį, virkite lygiai 2 minutes ir 30 sekundžių ir iškart sudėkite į labai šaltą vandenį. Kiaušiniams atvėsus, atsargiai nulupkite. Gerai prinokusius avokadus sutrinkite su šakute, įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Iškepusio blyno vidų patepkite trintu avokadu, ant jo dėkite sūdytą lašišą, perpus perpjautus minkštai virtus putpelės kiaušinius, papuoškite jūsų mėgstamomis žolelėmis ir prieš patiekdami pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Grilyje keptas blynas su citrinų kremu

Blynams su „ricotta“ sūriu paruošti jums reikės:

• 6 vnt vidutinio dydžio kiaušinių

• 2-3 šaukštų cukraus

• 250 g „ricotta“ sūrio

• ~120 g kvietinių miltų

• 300 ml riebaus pieno

• 2 šaukštų sviesto

• Cukraus pudros

• Šviežių uogų

Citrinų kremui paruošti jums reikės:

• 6 vnt kiaušinio trynių

• 110 g cukraus

• 80 ml citrinų sulčių

• 1 citrinos žievelės

• 100 g sviesto

Gaminimas. Kiaušinius su cukrumi maišyti, kol ištirps cukrus. Sudėti „ricotta“ sūrį ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai supilti pieną, išmaišyti ir palikti 10-15 minučių tešlą pastovėti, kad išbrinktų miltai.

Paruošti citrinų kremui jums reikės sumaišyti kiaušinio trynius, cukrų ir citrinų sultis ir citrinos žievelę iki vientisos masės ir kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštės (reiktų pasiekti 85°C). Vėliau kremą atvėsinti iki maždaug 50-60°C, maišant po truputį sudėti sviestą. Sviestui išsimaišius kremas paruoštas.

Į iš anksto iki 230 °C įkaitintą keraminį grilį ant netiesioginės kaitros sudėti ketaus keptuvėles, kad įkaistų. Į įkaitintas keptuvėles įdėti po pusę šaukšto sviesto, jam ištirpus supilti maždaug pusę keptuvėlės tūrio anksčiau paruoštos blynų tešlos ir kepti apie 20 minučių.

Iškeptą blyną apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su citrininiu kremu bei šviežiomis uogomis.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

  • Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...

  • Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)

    Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...

    1
Daugiau straipsnių