- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Portalo sveikata.diena.lt skaitytoja Kristina šiandien siūlo pasigaminti jos mėgstamos lazanijos, kuriai reikės:
pakuotės lazanijos lakštų (jų rasite visuose didžiuosiuose prekybos centruose)
400 g jautienos faršo
3 morkų
2 svogūnų
1 stiklinės sultinio
1 stiklinės pomidorų padažo
5 pomidorų
juodųjų pipirų (galite rinktis ir kitus prieskonius. Tai priklauso nuo skonio)
lauro lapų (3)
100 g kvietinių miltų (galima dėti ir mažiau)
0,5 l pieno
300 g fermentinio sūrio
šiek tiek sviesto
Pirmiausia pakepintkite faršą. Aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, morkas ir šias daržoves sumaišykite su faršu. Pagardinkite juodaisias pipirais, kitais prieksoniais. Uždenkite ir viską pakepkite dar 15 minučių. Tuomet supilkite pomidorų padažą pomidorus ir dar šiek tiek patroškinkite. Supilkite sultinį, lauro lapus. Vėl patroškinkite. Išimkite lauro lapus.
Ruošdami padažą iš pradžių turite keptuvėje ištirpinti sviestą. Kiek vėliau suberkite miltus ir šiek tiek pakepinkite. Tuomet bemaišydami supilkite pieną. Gautą masę išplakite. Neturi likti gumulėlių.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pagrindą išklokite lakštu, sluoksnį padenkite įdaru, supilkite padažą ir apibarstykite sutarkuotu sūriu. Padenkite kitu lakštų sluoksniu ir vėl darykite tą patį. Kai uždėsite paskutinį lakštų sluoksnį, padenkite jį padažu ir sūriu. Šią lazaniją kepkite apie 40 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Skanaus!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)1
Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...
-
Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)1
Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?9
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...