Itališkos lazanijos receptas

Portalo sveikata.diena.lt skaitytoja Kristina šiandien siūlo pasigaminti jos mėgstamos lazanijos, kuriai reikės:

pakuotės lazanijos lakštų (jų rasite visuose didžiuosiuose prekybos centruose)

400 g jautienos faršo

3 morkų

2 svogūnų

1 stiklinės sultinio

1 stiklinės pomidorų padažo

5 pomidorų

juodųjų pipirų (galite rinktis ir kitus prieskonius. Tai priklauso nuo skonio)

lauro lapų (3)

100 g kvietinių miltų (galima dėti ir mažiau)

0,5 l pieno

300 g fermentinio sūrio

šiek tiek sviesto

Pirmiausia pakepintkite faršą. Aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, morkas ir šias daržoves sumaišykite su faršu. Pagardinkite juodaisias pipirais, kitais prieksoniais. Uždenkite ir viską pakepkite dar 15 minučių. Tuomet supilkite pomidorų padažą pomidorus ir dar šiek tiek patroškinkite. Supilkite sultinį, lauro lapus. Vėl patroškinkite. Išimkite lauro lapus.

Ruošdami padažą iš pradžių turite keptuvėje ištirpinti sviestą. Kiek vėliau suberkite miltus ir šiek tiek pakepinkite. Tuomet bemaišydami supilkite pieną. Gautą masę išplakite. Neturi likti gumulėlių.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir pagrindą išklokite lakštu, sluoksnį padenkite įdaru, supilkite padažą ir apibarstykite sutarkuotu sūriu. Padenkite kitu lakštų sluoksniu ir vėl darykite tą patį. Kai uždėsite paskutinį lakštų sluoksnį, padenkite jį padažu ir sūriu. Šią lazaniją kepkite apie 40 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Skanaus!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių