Savaitgaliui – naminė pasta su Carbonara padažu ir Crème brûlée

  • Teksto dydis:

Niekam ne paslaptis, kaip „Gardu Gardu“ laidos  šefas Gian Luca Demarco didžiuojasi itališka virtuve. Taip pat turbūt visi jau žino, kad Ali Gadžijevas yra aistringas prancūziškos konditerijos mylėtojas ir į ją gilinasi jau ne vienerius metus.

Taigi nenuostabu, kad savaitgaliui šefai siūlo labai gerai žinomus šių šalių patiekalus.

Italijos pasididžiavimas – naminė pasta su Carbonara padažu. Kaip pasakoja Gian Luca, šį patiekalą jam močiutė gamindavo net naktį. Visai nenuostabu, kad pas italus naminės pastos gali rasti praktiškai visada, taigi likdavo tik pagaminti padažą vos iš kelių ingredientų – rūkytos šoninės (Italijoje dažniausiai naudojamas Pancetta kumpis), sūrio ir kiaušinių. Vos keliolika minučių ir jau galima valgyti.

Visiems puikiai žinomą prancūzišką desertą Crème brûlée galima pamatyti daugelio restoranų meniu. Šis desertas yra puikus pasirinkimas vakarienės užbaigimui. Tačiau ar daug kas bando ją pasigaminti namuose? Dažniausiai yra šiek tiek prisibijoma. Tačiau Ali skatina pabandyti, kadangi procesas tikrai nėra toks sudėtingas. Pagaminti neužtrunka, tik reikės kantrybės laukiant, kol iškeps ir atvės. Tačiau tikrai verta pabandyti ir pasimėgauti namine vanile kvepiančiu Crème brûlée.

Dviejų kulinarinių pasaulių susitikimas šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Naminė pasta su Carbonara padažu

Tešlai reikės

400 g miltų

5 kiaušinių

Padažui reikės:

150-200 g rūkytos šoninės

1 pilno kiaušinio

2 kiaušinių trynių

50 g Pecorino sūrio

Pipirų

Užbaigimui:

50 g Pecorino sūrio

Ant darbastalio ar į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės.

Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įvyniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.

Kol tešla „ilsisi“, galima pasiruošti padažą. Smulkiomis juostelėmis supjaustyti šoninę ir dėti kepti į gerai įkaitintą keptuvę. Kepti, kol šoninė apskrus. Kiaušinį bei trynius gerai išplakti su Pecorino sūriu ir pipirais. Palikti, kol išvirs pasta.

Lieka pasiruošti naminę pastą. Kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis.

Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min.

Nukošti pastą, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Supilti pastą į keptuvę su šonine ir šiek tiek pakaitinti. Viską perpilti į didelį indą, užpilti kiaušinio plakiniu ir gerai išmaišyti. Jei trūksta skysčio, įpilti likusio nuo pastos vandens.

Pastą su Carbonara patiekti gilioje lėkštėje ir užberti papildomai Pecorino sūrio.

Klasikinė Crème brûlée

Jums reikės:

500 g grietinėlės

100 g pieno

6 kiaušinių trynių

65 g cukraus

1 vanilės ankšties

50 g cukraus karamelizavimui

Puode iki virimo pakaitinti grietinėlę. Iš vanilės ankšties išimti sėklytes ir įdėti į grietinėlę. Taip pat supilti ir cukrų. Šiek tiek pamaišyti, kad ištirptų.

Kambario temperatūros kiaušinių trynius atsargiai permaišyti su šluotele, kad masė būtų vientisa, lygi,  tačiau ne puri ir be putų. Plakti nereikia, kadangi iškepusi Creme Brulee turi būti lygi, vientisa, be jokių oro tarpelių. Nuolat maišant po truputį pilti grietinėlę.  Išmaišyti iki vientisos masės. Jei atsirado putų, galima nukošti. Tuomet išpilstyti į norimus indelius. Juos sustatyti į skardą. Ant skardos užpilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio. Kepti iki 105°C įkaitintoje orkaitėje 1 val. 30 min.

Iškepusią atvėsinti, apibarstyti „Crème brûlée“ paviršių cukrumi ir karamelizuoti.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Negalima valgyti tokio maisto kuriame yra begales ingridentu nes skrandis nesuvirškinta.Nesigundykite svetimų šalių maistu,nes kitu šalių maistas būna netinkamas kitiems.Valgau nuo seno žinomą maistą, kurį gamino močiutes, mama ir jaučiuosi puikiai.Nepripazistu kitų šalių maisto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių