Paskutinė Bedžionių tilto vasara

Jei dar nespėjote nusifotografuoti ant vadinamojo Beždžionių tilto Šventojoje, paskubėkite. Galbūt jūsų nuotrauka bus istorinė, mat šiam statiniui 2009-ųjų vasara – paskutinė.

Šventosios seniūno Eugenijaus Čilinsko teigimu, miestelio simboliu vadinamas tiltas atgyveno savo. Jis tapo nesaugus poilsiautojams, jau daugiau nei 20 metų trumpinantiems kelią į paplūdimį, bei jaunuoliams, pramogaujantiems nardant nuo jo į upę.

Prieš dvejus metus buvo bandoma suremontuoti statinį. Darbams išleista 50 tūkst. litų, tačiau dabar tilto būklė vėl prasta. Jį laikantys lynai gali bet kuriuo metu nutrūkti, o konstrukcijos subyrėti. Tad tolesnė tilto eksploatacija negalima.

„Tilto nespėjame remontuoti. Ypač po savaitgalių, kai apsilanko daug žmonių. Nuolat tenka keisti iškritusias lentas, remontuoti turėklus, kurie lūžta nardant jaunuoliams. Nebeturime tiek finansinių resursų, o ir remontuoti tilto neapsimoka. Bijome, kad neatsitiktų nelaimė“, – tvirtino E.Čilinskas.

Naująjį tiltą vietoje esančio planuojama pradėti statyti pasibaigus vasaros sezonui. Jo projektas paruoštas. Numatoma, jog tilto statyba kainuotų apie 3 mln. litų.

E.Čilinskas pasakojo, kad naujasis tiltas skirsis nuo dabartinio – jis bus stabilus, o ne siūbuojantis. Statinį planuojama apšviesti.

„Naujasis atrodys ne blogiau už dabartinį Beždžionių tiltą. Tai bus saugus pėsčiųjų tiltas. Juo bus galima ir dviračiu pravažiuoti, ir vaiko vežimėlį pervežti“, – pasakojo seniūnas.

Tiesa, senasis tiltas nevirs malkomis.

„Vienas verslininkas išsakė mintį, kad norėtų jį pirkti. Pamanėme, jog jei yra toks poreikis, reikia skelbti konkursą ir parduoti tiltą tam, kas pasiūlys didžiausią kainą. Tada nors jo nukėlimas nieko nekainuos. O verslininkai, tikiu, ras kur tiltą pritaikyti“, – dėstė E.Čilinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Ech, GAILA... Bet ką padarysi, viskas keičiasi.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių