Vyras pabudo iš komos ir prakalbo kiniškai

Australas Benas McMahonas, patekęs į avariją, paniro į komą, o pabudęs iš jos, prakalbo kiniškai. Vyro gimtoji kalba yra anglų.

Apie tai rašo „Daily Mail“.

Ši istorija prasidėjo dar 2014-aisiais metais. Tuo metu vaikinui buvo 22-eji metai. Į jo automobilį rėžėsi sunkvežimis, įvažiavęs degant raudonam šviesoforo signalui.

B. McMahonui lūžo apie 10 kaulų ir buvo nustatytas galvos smegenų sukrėtimas. Ligoninėje jis savaitei paniro į komą, o vėliau dar savaitę liko be sąmonės.

Atgavęs sąmonę, vaikinas netikėtai prakalbo kiniškai, lyg tai būtų jo gimtoji kalba. Pranešama, kad australui prireikė mėnesio, kad vėl pradėtų kalbėti angliškai.

Vėliau paaiškėjo, kad B. McMahonas mokykloje mokėsi kinų kalbos, tačiau iki galo kinų kalbos bazinio kurso nebaigė. Neurologai mano, kad kinų kalbos mokėjimas pasireiškė todėl, kad mokantis šios kalbos dirba du smegenų pusrutuliai, ne tik kairysis.

Kadangi per avariją nukentėjo kairysis Beno smegenų pusrutulis, tai smegenys persijungė į dešinę pusę, kur buvo saugojamos kinų kalbos žinios. Toks fenomenas vadinamas ksenoglosija. Žmogui ji gali pasireikšti, kai jis praranda sąmonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu nieko sau

Ne stebūklas \\\\\.../////

Ne stebūklas  \\\\\...///// portretas
Po stipraus insulto Kazimiera Prunskienė atgavus sąmonę,berods Ispananiškai prakalbo.

>>>Pakrante \\\\\.../////

>>>Pakrante  \\\\\...///// portretas
>Garantuoju tave pakrantėje kuilys išrūr..jo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių