Veidrodis – tarsi dvasių portalas

Fatalistai įsitikinę, jog vampyrą Drakulą vaidinęs aktorius Bela Lugosi įmantrios formos veidrodžiu tarsi atvėrė portalą į dvasių pasaulį. Maždaug dviejų pėdų aukščio antkapio formos veidrodis tiek jo pirmajam savininkui, tiek ir visiems kitiems jį paveldėjusiems nešė tik nelaimes ir siaubą.

B. Lugosi suvaidino Drakulą kultiniame 1931 m. filme „Drakula“. Istoriniai šaltiniai nurodo, kad ir tikrame gyvenime aktorius domėjosi antgamtiniais reiškiniais. Manoma, kad jis buvo apsėstas aiškiaregystės praktikos, veikiausiai – ir okultizmo.

Teigiama, kad vienas daiktų, kuriuos aktorius naudojo būtent tokiai praktikai, buvo veidrodis, kabėjęs B. Lugosi namuose Holivudo kalvose.

Po aktoriaus mirties į šį namą atsikraustė filmų prodiuseris Frankas Saletri. Tad būtent jam atiteko ir veidrodis.

Veidrodis kabojo už užuolaidos miegamajame, kuriame 1982 m. F. Saletri ir buvo nužudytas. Žudikai liko neišaiškinti. Aukai buvo suknežintas pakaušis, keliai, sulaužytos rankos, galiausiai prodiuseris pribaigtas šūviais.

Po jo nužudymo veidrodį paveldėjo prodiuserio dukterėčios Cindy Lee šeima. Netrukus po to, kai veidrodį parsivežė namo, juose, kaip teigiama, prasidėjo paranormalūs reiškiniai.

Žiūrėdama į veidrodį, C. Lee tikino mačiusi ant savo kaklo įkandimus, o veidrodyje – atsispindinčią tamsią būtybę.

Pasak C. Lee, jos dukra sapnuodavo baisius košmarus, kad ją puola tamsioji esybė, o atsibusdavo su įbrėžimais ant viso kūno. Psichologinė ir, kaip teigiama, fizinė našta C. Lee ir jos šeimai buvo per didelė.

Tad šeima, tikėdama, kad veidrodį paveikė B. Lugosi domėjimasis dvasių pasauliu ir jos dėdės nužudymas, nugabeno jį paranormalių reiškinių tyrėjui Zakui Bagansui į Apsėstų daiktų muziejų Las Vegase.

Ir pats Z. Bagansas susidūrė su keistu, veikiausiai paranormaliu įvykiu, kai šis veidrodis atsirado jo muziejuje. Anot jo, šalia veidrodžio sienoje atsirado šviesos kamuolys, kuris riedėjo per kambarį ir pateko tiesiai į veidrodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesgariacykite!

Nesgariacykite! portretas
Selfiu kamera - dvasiu neturi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių