E. Sheeranas antrą vakarą karaliavo Kaune

Savaitgalį Kaunas gyveno Edu Sheeranu, o jis pats – Kaunu. Apsivilkęs marškinėlius su užrašu „Kaunas“, britų atlikėjas lietuvių kalba sveikino publiką, dėkojo už nepaprastai šiltą sutikimą ir kvietė dainuoti kartu, jei jo balsas prikimtų.

Kitoks Kaunas

Sekmadienį Kauno Dariaus ir Girėno stadione antrą dieną iš eilės koncertą surengė muzikos superžvaigždė Edas Sheeranas.

Dalyvavę šeštadienį ir tie, kurie į Dariaus ir Girėno stadioną ėjo šiandien sutiks, tai – vienas įsimintiniausių pastarųjų metų renginių Kaune ir Lietuvoje. Ne tik dėl savo stulbinančio, 360 laipsnių scenografija išsiskiriančio pasirodymo, E. Sheerano charizmos, bet ir dėl suaktyvėjusio gyvenimo mieste.

Prieš savaitgalį maitinimo įstaigos keitė meniu, apgyvendinimo įstaigos taip pat koregavo kainas. Norėdami lengvai uždirbti, laikiną pastogę siūlė net eiliniai kauniečiai, nes paklausa buvo didelė. Centre susidarė spūstys, neliko laisvų šaligatvių, tačiau atsirado papildoma automobilių stovėjimo aikštelė Aleksote. Kaune skambėjo ne tik lietuviškas žodis!  Populiarumo rekordus mušančio pasaulinio koncertų turo „+ – = ÷ x Tour“ („The Mathematics Tour“) temperamentingai laukė italai ir ispanai, kiek santūriau, bet ne mažiau stipriai – Tekančios Saulės šalies žmonės ir žinoma, lietuviai.



Pastarieji, tradiciškai ir džiaugėsi, ir piktinosi. Kažkam užkliuvo bilietavimo sistema, esą sumokėję skirtingas pinigų sumas už stovimas vietas, visi grūdasi vienoje erdvėje. Kažkam nepatiko tai, kad su savimi reikėjo turėti asmens dokumentą ir palikti gertuvę.

Buvo tokių,  kurie labai džiaugėsi E. Sheerano viešnage, tačiau koncerto, dėl per didelio alaus kiekio, taip ir negirdėjo arba girdėjo iš patalpos, žymėtos „wc“ ženkliuku. Buvo ir tokių, kurie neišlaidavo – išskleidę pledus ant žemės tenkinosi garsu, kuris plūdo į Ąžuolyną ir vaizdu, šmėsčiojančiu pro medžių lapus. Tų, kurie dėl koncerto keitė savo vasaros planus, nebijojo komplikuoto grįžimo ir šėlo taip, lyg tai paskutinis koncertas jų gyvenime, laukė įspūdinga, stadiono viduryje įrengta apvali scena su milžinišku 360 laipsnių ir šešiais dvipusiais, gitaros brauktuko formos ekranais, transliuosiančiais gyvą vaizdą. Visa tai leido dar geriau matyti ir jausti atlikėją E. Sheeraną.

Sušildė ir užvedė

Tiksliai kaip šveicariškas laikrodis, su lyg 18 val. scenoje pasirodė grupė „The Roop“. Baigęs pirmą dainą ir pasveikinęs  susirinkusiuosius, kurių kaip paaiškėjo, bemaž pusė yra ne iš Lietuvos, grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius  išdavė paslaptį, esą po vakarykščio koncerto E. Sheeranas negailėjo liaupsių publikai. Taip šiltai, kaip jį sutiko Lietuvoje, retai būna.

„Tik niekam to nesakykite“, – juokavo „The Roop“ lyderis V. Valiukevičius, kuris dėl pasiūlymo apšildyti publiką prieš E. Sheerano koncertą patyrė daug nepatogumų.

Pasirodo, vakar vakarą „The Roop“ laukė koncertas Nidoje, Kuršių marių regatos renginyje, todėl tiesiai iš Kauno į pajūrį teko lėkti strimgalviais.

Vaidoto ir „The Roop“ energiją keitė romantiškos, bet ritmingos, Lietuvos publikai gerai žinomos britų atlikėjo Calumo Scotto dainos „You Are The Reason“, „Dancing On My Own“. Prieš dvejus metus savo solinį koncertą Lietuvoje surengęs C.Scottas publiką pavergė ne tik savo kūriniais, bet ir laužyta lietuvių kalba ištartais žodžiais: „Sveiki, Kaunas“, „Ačiū labai“,„Gero vakaro“, „Aš myliu jus“.

Pavergė savo tikrumu

Likus 10 minučių iki E. Sheerano išėjimo į sceną įsijungė laikmatis, pradėjęs skaičiuoti laiką iki koncerto. Iki pat atlikėjo išėjimo scena buvo paslėpta – visą laiką virš galvų kabėjęs ekranas buvo neleistas žemyn. Su lyg 0 scenoje pasirodė ir suskambo vakaro laukiamiausias, pasipuošęs juodos marškinėliais su užrašu „Kaunas“. Pasveikinęs susirinkusiuosius, E. Sheeranas pademonstravo, kad scenoje skambės tik gyvas garsas. Kaip netrukus paaiškėjo, vakar ir šios dienos koncertai galėjo  neįvykti. Po praėjusio savaitgalio pasirodymo atlikėjas prarado balsą. Iki trečiadienio jis visiškai neprakalbėjo, o ketvirtadienį gydytojas diagnozavo laringitą. Buvo minčių atšaukti koncertus, bet galiausiai dainininkas nusprendė koncertuoti. Tiesa, jei apie tai nebūtų užsiminęs pats E. Sheeranas, publika, veikiausiai,  net nebūtų nieko supratusi –jo balsas skambėjo nepriekaištingai.

E. Sheeranas, kaip ir buvo galima tikėtis, Kauno publiką užvaldė jau nuo pirmųjų minučių – dainos „Castle On The Hill“, „Shivers“, jį išgarsinusi „The A Team“ ir kiti kūriniai žiūrovus užvedė dainuot kartu.

Dainų įspūdį sustiprino vaizdo ekranai, specialieji efektai, tačiau neabejotinai, visų akys krypo tik į Edą – žmogų,  kuris skambėtų ir be jokio pritarimo, tyloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KOVA DĖL LONDONO

KOVA DĖL LONDONO portretas
BBC propganda valdoma islamistų Kraštutinius dešiniuosius jie vadina anglus kurie myli savo valstybę, savo tapatybę. Iš kaleimų paleidžia prievartautojus migrantus, nes dėl jų jau vietų nėra. Migrantų nuskaltimai muša rekordus. Vaikų skerdynės per teroristinį aktą southport buvo paskutinis lašas. Protestai išplis per visą šalį. Anglams jau gana! Migrantai sunaikino jų Valstybę

kauniečiai kaimiečiai ?

kauniečiai kaimiečiai ?  portretas
Kauniečiai lyg kokie kaimiečiai taip žavisi kažkokiu "rižiku" lyg čia būtų aukščiausio lygio menininkas.

bbd ant kauno

bbd ant kauno portretas
Ryžas angliškas pederastas...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių