Metų renginys: E. Sheerano koncerte – margaspalvė minia

Praėjusio spalio pabaigoje bilietų prekyba internete prasidėjęs britų žvaigždės Edo Sheerano koncerto laukimas šiandien pasiekė piką. Likus keletui valandų iki šou, Dariaus ir Girėno stadiono prieigas tvindė margaspalvės publikos jūra.

Įtartini pasiūlymai

Stadionas šiandien turi sutalpinti per 50 tūkst. žiūrovų. Maždaug tiek – ir rytoj, sekmadienį.

Jau senokai buvo skelbiama, kad visi bilietai į britų super žvaigždės koncertus parduoti ir pasiektas visų laikų rekordas Baltijos šalyse. Bet iki pasirodymo likus keletai valandų, įvairiose interneto platformose privatūs asmenys bilietų siūlė įsigyti ir už 50 eurų – spalio mėnesį prasidėjus prekybai pigiausi bilietai stovimose vietose kainavo 90 eurų.

Šiandien internete buvo siūloma ir brangesnių bilietų – iki 250 eurų, nelygu stovima ar sėdima vieta ir sektoriaus atstumas nuo scenos.

Kai kurie bilietų siūlytojai aiškino, kad dėl susiklosčiusių aplinkybių nebegali atvykti į koncertą ir, pavyzdžiui, 102 eurus kainavusį bilietą siūlė pirkti už 60 eurų.

Neatidiems – nesklandumai

Tačiau perkant bilietus ne iš oficialių platintojų, lieka rimtų neaiškumų, nes parduodami bilietai yra personalizuoti pirkėjo vardu, tad bilieto patikrinimo metu būtina pateikti asmens dokumentą, o norint bilietą parduoti kitam asmeniui platintojams reikia susimokėti už bilieto savininko vardo pakeitimą. Tad jei biliete įrašyti su bilieto pateikėju nesutampantys asmens duomenys, gali ir nepavykti patekti į renginį.

Prie renginio teritorijos perimetro budintys saugos tarnybos darbuotojai portalą kauno.diena.lt patikino, kad nepastebėjo nei vieno bilietų perpardavinėtojo.

Aurimo Barkausko nuotr.

Policija kol kas neinformuoja, ar yra suklaidintų žmonių.

„Nemanau, kad jų čia gali būti perpardavinėtojų, nes bilietai juk personalizuoti. Visi, kas domisi koncertu, turbūt tai žino“, – svarstė saugos tarnybos darbuotojas.

Tačiau dėl saugumo prevencijos priemonių jau pirmosiomis minutėmis, kai tik buvo atidaryti vartai, su nemalonumais susidūrė dešimtys žmonių, mat ne visi žinojo, kad draudžiama įeiti su kuprinėmis, skėčiais, planšetėmis, bet kokiais buteliais ir kitais daiktais, kurie išvardyti aplink renginio teritoriją pastatytose stenduose.

Nežinantiems ar neįsidėmėjusiems draudžiamų daiktų sąrašo teko kulniuoti į netoliese stovinčią daiktų saugojimo palapinę ir ten palikti draudžiamus daiktus. Ir ne už dyką – už 15 eurų.

Tikrins dokumentus

Nors renginio pradžia – 18 val., tačiau buvo raginama atvykti bent keliomis valandomis anksčiau.

Pirmieji žmonės prie įėjimo į stadioną takų pradėjo rikiuotis apie 14 valaną, o 16 valandą jau buvo užpildytos visos prieigų erdvės.

Ypač anksti į koncerto vietą atvykę žmonės daugiausiai buvo iš kitų miestų ir rajonų.

„Apžiūrėjome Kauną, pamatėme, ką planavome, ir daugiau tiesiog nebeturime, ką veikti, todėl atėjome čia“, – portalui kauno.diena.lt sakė vilnietės Henrika ir Justina.

Apie panašias ankstyvo atvykimo priežastis pasakojo ir šeima iš Vilkaviškio, merginų būrelis iš Marijampolės.

Įėjimo vartai buvo atidaryti 16 valandą. Iki koncerto pradžios buvo nemažai laiko, o arenos prieigose įvairiais patiekalais ir gėrimais viliojo tankiai išsidėstę mobilūs paviljonai. Kainos: kebabas – 10 Eur, koldūnai – 8 Eur, fri bulvytės – 5 Eur, kruasanas – 4 Eur, makaronai – 10 Eur, šašlykas – 16 Eur, nealkoholinis alus – 5 Eur, coc-cola (pusė litro) – 3 Eur.

Vyko bandymai

Techninis pasirengimas neeiliniam šou stadione ir jo prieigose prasidėjo jau prieš keltą dienų: buvo atgabenti ir pradėti montuoti apsauginiai atitvarai.

Pagrindinė techninio pasirengimo dalis – ugnies, pirotechnikos ir lazerių efektai. Visai įrangai atgabenti reikėjo maždaug 100 sunkvežimių.

Penktadienio vakarą Dariaus ir Girėno stadione išbandyta šviesos technika. Planuojama, kad pagrindinis garso patikrinimas arba dar kitaip „soundcheck” vyks šeštadienį, kai pastatytą sceną išbandys pagrindinis atlikėjas.

Siekiant suvaldyti tikėtinas rizikas ir grėsmes, kurias geli sukelti didžiulė žmonių minia, renginyje dirba specialistai, gerai suprantantys minios elgesį masiniuose renginiuose. E. Sheerano koncertus Kaune pradės lietuvių grupė „The Roop“ (pasirodymo pradžia – 18 val.), 19 val. pasirodys britų atlikėjas Calumas Scottas, po jo (20.15 val.) į unikalią – apvalią ir besisukančią – sceną žengs šio savaitgalio žvaigždė E. Sheeranas.

Suvaržymai transportui

Organizatoriai perspėja, jog apie 21.30 val. bus aklinai uždarytas Parodos gatvės kalnas. Eismas Perkūno alėja renginio dienomis bus draudžiamas abu vakarus, likus pusvalandžiui iki renginio pabaigos. Vykstant renginiui į Perkūno alėją galės įvažiuoti tik dokumentus pateikę vietos gyventojai.

Atvyksiančius nuosavu transportu savivaldybės atstovai ragina naudotis Autobusų stoties ir Vienybės aikštės požeminėmis parkavimo vietomis, Kauno „Akropolio“, „Žalgirio“ arenos aikštelėmis, daugiaaukšte automobilių saugykla K. Donelaičio g. 65A. Taip pat – S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo parkingu, pro kurį kursuos papildomi autobusai. Iškart po koncerto nebus galimybės privažiuoti prie stadiono prieigų – bus praleidžiamas tik viešasis transportas ir vietos gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brigita

Brigita portretas
Juokinga,kai komentarus rašo tie- kas nebuvo,kas pagailėjo eurų,arba kas neturi galimybių. tai dabar gali pilstyti savo pamazgas...nors čia zmogeliams palengvėja...nebuvau,bet va - bent "padergsiu"...

Balabuškės

Balabuškės portretas
triumfas dėka keletos tūkstančių apsi..yžusių piemenų ..

Anonimas

Anonimas portretas
Niekas jokių pasų neprašė, organizacija puiki , geriausias koncertas kada nors vykęs Lietuvoje. Tiesa, į Kėdainius ,Jonavą , Elektrėnus autobusai nevežė ,kaltas krabas, hau.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių