„Meno piknike“ – Robino Hudo strėlės, kaleidoskopas Kaunui ir odiniai paršiukai

Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus organizuojamame  „Meno piknike“  nekvepėjo šviežiomis bandelėmis, čirškinamomis dešrelėmis ir rabarbarų limonadu. Čia persipynė odos, medienos ir dažų kvapai.

Pelėdų kalne, po atviru dangumi susibūrę  menininkai, šeštadienio popietę miestiečius viliojo ne skoniais, o potyriais. Serena Pečiūnaitytė pikniko dalyvius kvietė išsinerti iš savojo kailio ir apsiplunksnuoti. Sutikusieji avantiūrai, po menininkės prisilietimo vos per kelias minutes virto mielais pelėdžiukais. Norintys čia pat galėjo įsigyti ir Serenos iliustruotą knygelę „Per balas į salas. Vėžliuko istorija“.

„Vėžliukas išvyko į ilgą ir pavojingą kelionę upeliu. Netrukus jis pasiekė tolimą salą. Ką jis veiks saloje? Kaip jis susikalbės su saloje gyvenančiomis varlėmis? Ar jam pavyks susisiekti su savo šeima, kurios taip ilgėsis? O šiaip šis pasakojimas apie mano vėžliuką“, – pikniko svečius, kurie nepanoro virsti pelėdomis, iliustratorė S. Pečiūnaitytė ragino įsigyti knygą.

Lankausi čia jau ne pirmus metus ir kaskart sužinau kažką naujo.

Menininkės Valda Verikaitė ir Audronė Andrulevičienė kvietė kurti kaleidoskopą Kaunui, o Kauno dailės gimnazijos moksleiviai – įspūdingus ornamentus iš kartono, lipnios juostos ir karpinių.

Odos užkalbėtoja Lolita Grabauskienė mokė apgauti vilką ir iš odos pasigaminti savąjį  Nif-Nifą, Naf-Nafą ir Nuf-Nufą.

Kiekvienas atėjęs į „Meno pikniką“ galėjo pasijausti tikru kūrėju. Iš kanceliarinių adatėlių susmaigstyti optinį amerikiečių dailininko, filmų kūrėjo ir pop art meno judėjimo atstovo Endžio Varholo portretą arba į kybančius balionus svaidant strėlytes, ištaškyti originalų paveikslą.

„Vieni balionai su dažais, kiti su vandeniu. Strėlytei pataikius į balioną, skystis ištikš ant popieriaus“, – apie kūrybinį procesą pasakojo kalbinta menininkė.

Medžių pavėsyje pikniko dalyvių laukė įranga, skirta filigrano kūrybai. Kiek tolėliau šakose kybojo įspūdingos pinjatos, pripildytos maloniomis staigmenomis mažiausiems svečiams.

Azartiškiausi iškylautojai būriavosi prie meninio „Jenga“, kur galėjo išbandyti ne tik rankų miklumą, bet ir savo atidumą.

Apsilankiusieji sveikino tokią Kauno menininkų iniciatyvą ir vylėsi,  kad tradicija gyvuos daug metų, o programa vis labiau plėsis.

„Lankausi čia jau ne pirmus metus ir kaskart sužinau kažką naujo. Būčiau nieko prieš, jei renginys truktų ir ilgiau“, – kalbėjo pikniko viešnia Roma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
O kur menas dingo?

geros idejos

geros idejos portretas
dailes galerijoje atidarius restorana ir kavine irgi daugiau lankytoju bus. dar reikia, kad ant sienu darbai butu kurie nenervuoja miestelenu, tokie interaktyvus kad mamos su vaikais galetu pazaisti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių