Parodos kalną Fluxus stiliumi šturmavo ketvirtą kartą

Pasipuošę neįprastais kostiumais, pačių susikonstruotomis transporto priemonėmis šimtai kauniečių vėlų šeštadienio vakarą kopė į Parodos kalną.

Karnavališka eisena Fluxus festivalio metu surengta ketvirtą kartą.

Dar gerokai prieš skelbtą renginio pradžią, neįprastais kostiumais pasipuošusieji būriavosi netoli K.Donelaičio ir Parodos gatvių sankirtoje esančios vadinamosios J.Mačiūno aikštės. Simboliška, kad startas karnavalinei eisenai duotas šioje, vienam iš tarptautinio meno judėjimo Fluxus pradininkų skirtoje aikštėje.

Žaliakalnio gyventojai Jūratė ir Andrius, apsikarstę šviečiančiomis lemputėmis, antenomis, pasipuošę karnavaliniais akiniais, pasakojo kopime į Parodos kalną kartą jau dalyvavę. „Pasižiūrėjom, kas ir kaip. Šiemet ir kostiumus pasigaminom. Ką tik praeidamas vaikas mus pavadino ateiviais, tai būsim ateiviai“, – šypsojosi pora.

Netoli jų skambėjo armonikos, tarškynės garsai ir triukšmingos kompanijos atliekamos populiarios melodijos – kompanija su duona ir druska lydėjo jaunaisiais persirengusią porą. Netoliese blaškėsi sniego žmogus, Šrekas.

Buvo girdėti kalbant ne tik lietuviškai – ir angliškai, prancūziškai.

„Mes – KTU studentai. Aš – iš Indijos, mano draugai – iš Ispanijos, Prancūzijos. Eisenoje dalyvaujam pirmą kartą. Matau, kad bus smagu“, – šypsojosi popierinė karūna pasipuošęs indas Sunas.

Kelios minutės po 22 val. buvo sustabdytas eismas.

Startą eisenai davė kibirų orkestras su kojūkininku priešakyje. Ir pajudėjo: kas šviečiantys, kas pėsti, kas važiuoti, kas atbulomis.

Vieni pirmųjų žengė ryškiaspalviais kostiumais vilkėjusi kompanija, nešusi Brazilijos vėliavą – tarsi aliuziją į garsiuosius Rio de Žaneiro karnavalus.

Naktinis kopimas į Parodos kalną vadinamas „Fluxus festivalio“ kulminacija. Ketvirti metai rengiamas festivalis šiemet atspindi treilerį (anonsą) į 2022-uosius metus, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine: užkopusieji į Parodos kalną, keliauja į Vytauto parką. Čia Kauno miesto ir rajono bendruomenės pristato veiklas, į kurias miestiečius, pakaunės gyventojus ir svečius pakvies ateinančiais metais.

Festivalį organizuojanti „Kaunas 2022“ komanda šiais metais pristato naujieną – užlipusieji ant Parodos kalno gali keliauti į dvi dalis padalintą Vytauto parką. Čia Kauno miesto ir Kauno rajono bendruomenės pristato veiklas, renginius, vyksiančius kitais metais.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikiuosi

Tikiuosi portretas
paskutini karta.Baigsis soroso babkes-baigsis paradai.

Zombiui

Zombiui portretas
Reikia viską uždrausti ir įvesti karinę padėtį,išėjai į gatvę naktį-sušaudyti.Jei nesupranti čia sarkazmas(googlink kas tai).

ZOMBIS

ZOMBIS portretas
Reikia uždrausti visokias eisenas, karnavalus balaganus muges. Yra maxima Lidlas urmas gariūnai . Ką neužtenka????
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių