Raudondvario dvare įvyko išskirtinė šunų paroda

Šeštadienį Raudondvario dvare vyko tarptautinė šunų paroda, kurią organizavo Lietuvos heideterjerų augintojų klubas kartu su „Europian Kannel Group“, skirta nusipelniusiems Lietuvos kinologams Albertui Dzedui, Lietuvos kinologijos centro įkūrėjui, ir buvusiam Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Gyvūnų mokslo fakulteto lektoriui Mindaugui Paleckaičiui atminti.

Renginio iniciatorių Lietuvos heideterjerų augintojų klubo augintiniai heideterjerai – tai tarp medžiotojų sparčiai populiarėjanti medžioklinių šunų veislė, tad jų augintojai dažniausiai yra ne tik eiliniai šunininkai, bet ir medžiotojai, prisidedantys prie senųjų gražiųjų dvaro tradicijų puoselėjimo ir tęstinumo.

Todėl šis renginys buvo skirtas ne tik šunų mėgėjams, bet ir miestelėnams. Renginio organizatoriai visus svečius vaišino egzotiniais žvėrienos patiekalais. Prie Heideterjerų augintojų klubo palapinės ant ugnies garavo katilai su tradicine medžiotų šiurpa ir žvėrienos troškiniu, taip pat išrūkytu šernu, skendinčiu daržovėse. Tai priminė senąją Raudondvario dvaro dvasią, kai dvarą daugiau nei 100 metų valdė grafų Tiškevičių palikuonys, kurie anuomet buvo ne tik aistringi medžiotojai, bet ir medžioklinių šunų ir žirgų entuziastai. Tai buvo kiekvieno senovinio dvaro kultūros dalis.

Be heideterjerų augintojų, į parodą iš kaimyninių valstybių sugūžėjo apie 300 dalyvių, kurie pristatė daugiau kaip 50 įvairiausių šunų veislių. Dalis parodoje demonstruotų veislių kol kas nėra pripažintos tarptautiniu mastu, tad visiems smalsuoliams tikrai buvo į ką paganyti akis. Parodoje šunis vertino tarptautiniai ekspertai iš Vokietijos – Mathiasas Steinhofelas ir Sebastianas Hackbarthas, Lenkijos – Iwona Mroczkowska, Latvijos – Marina Pyško, Norvegijos – Henning Meyer-Woll kartu su Lietuvos tarptautiniais teisėjais Kęstu Padelsku, Egidijumi Dagiliu ir Artūru Šiliausku.

Visi parodos dalyviai buvo maloniai nustebinti išpuoselėta Raudondvario dvaro aplinka ir lankytojų gausa. Organizatoriai džiaugiasi, kad Kauno rajono valdžia kartu su Raudondvario dvaro administracija kūrybingai skatina ir palaiko tokius renginius ir iniciatyvas, turiningai paįvairindama vietinių gyventojų ir svečių šiokiadienius. Tokios renginys nebūtų įmanomas ir be pagrindinių mecenatų: lietuviškos mėsos fabriko „Švaistūnas“, šunų ir kačių maisto gamintojų „Quattro Super Premium“ ir „Top Dog Bistro“ paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ligoniui

Ligoniui portretas
To Fritz... Gydikis, kol kainos įkandamos. Nes pasiusi iš neapykantos, uždarys priverstiniam gydymui..

To Fritz

To Fritz portretas
Labiau nusišnekėti nebesugebėjote?

matomai vel grybauskaite surenge seimo LGBTQ esnyku

matomai vel grybauskaite surenge seimo  LGBTQ  esnyku portretas
haremo Sou.........
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių