Vasaros išlydėtuvės Domeikavoje – energingiausias kasmetis renginys

  • Teksto dydis:

Domeikavos bendruomenė vasarą palydėjo trankiai – tūkstantinė minia susirinko į Lietuvos kankinių parką, kur vyko 7-asis jaunimo muzikos festivalis-konkursas „Domeikio fiesta 2024“. Anot domeikaviečių, tai laukiamiausias ir energingiausias didžiausio šalies kaimo kasmetis renginys.

Seniūnijoje šurmuliavo šventinė mugė, mažųjų ir suaugusiųjų laukė įvairios pramogos, žaidimai ir edukacijos, klubo „Klasika“ senovinių automobilių paroda. Visus sužavėjo profesionalaus menininko Rimo Metlovo skulptūrinių formų improvizacija „Linija–spalva–forma“, šokio ir teatro studentų trupės „Pabėgę iš teatro“ pasirodymas „(Ne)stabilu“.

Vėliau sceną okupavo jaunimo muzikinių grupių konkursas. Šiais metais konkurse dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius – net septyniolika grupių ir solo atlikėjų. Solistų kategorijoje laimėjo savo kūrybos dainą atlikusi Justė OSH, o grupių kategorijoje – „Live After Wave“. Nugalėtojų laukė įspūdingas prizas – profesionalus įrašas įrašų studijoje.

E. Mališausko nuotr.

Nugalėtojus pasveikino festivalyje dalyvavusi Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė. „Šis jaunimo muzikos festivalis jau tapo gražia Domeikavos seniūnijos tradicija. Jaunieji menininkai čia gali save realizuoti, be to, jie skleidžia žinią apie Kauno rajoną ir Domeikavą po visą šalį. Dar šiais metais jaunimui Domeikavoje bus atidaryta atvira jaunimo erdvė, kurioje jie galės mokytis, kurti ir siekti savo svajonių“, – kalbėjo vicemerė.

Domeikavos seniūnė Lina Mišeikienė džiaugėsi, kad tiek daug domeikaviečių atėjo trankiai ir linksmai išlydėti vasaros.

Festivalį vainikavo įspūdingas atlikėjos GJan koncertas ir muzikinis lazerių ir šviesų šou.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių