Ant Pelėdų kalno suplevėsuos nauja Trispalvė

  • Teksto dydis:

Kalendorinius 2022 m. kauniečiai kviečiami užbaigti dalyvaujant iškilmingoje valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje, kuri vyks Pelėdų kalne. Sausio 1 d. Lietuvoje minima Lietuvos vėliavos diena.

Gruodžio 31 d. 12 val. vyks valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija, kurioje dalyvaus Vytauto Didžiojo 2-osios (Kauno apskr.) rinktinės šauliai ir Kauno kolegijos bendruomenės atstovai, kviečiami dalyvauti ir kauniečiai.

Ant 25 metrų aukščio stiebo iškilusi vėliava yra viena didžiausių mieste, jai parinkta vieta ant Pelėdų kalno, todėl Trispalvė gerai matoma iš įvairių miesto vietų. Trispalvės kraštinių matmenys yra 8,5 ir 5 metrai, o jos plotas siekia 42,5 kv. m.

Pasak istorikų, ant Pelėdų kalno buvo keliama Kauno tvirtovės vėliava. Kurį laiką tradicija buvo užmiršta ir atgaivinta tik 1919-aisiais, kai Lietuva paskelbė nepriklausomybę, o Kaunas tapo laikinąja sostine.

Pelėdų kalnas yra Kauno kolegijos teritorijoje ir ši įstaiga kartu su Vytauto Didžiojo 2-osios (Kauno apskr.) rinktinės šauliai tapo Trispalvės kėlimo ant pelėdų kalno projekto iniciatoriais.

Birželio 24-ąją Lietuvoje švenčiama Šaulio diena, ir jau tapo tradiciją, kad tą dieną Vytauto Didžiojo 2-osios (Kauno apskr.) rinktinės šauliai ant Pelėdų kalno iškelia Lietuvos šaulių sąjungos vėliavą.

Šių metų kovo 3-iąją smerkiant Rusijos agresiją prieš demokratišką ir nepriklausomą valstybę bei taikius jos gyventojus ir siekiant parodyti solidarumą Ukrainai ir jos piliečiams, išgyvenantiems itin sunkų laikotarpį, istorinėje Kauno vietoje – ant Pelėdų kalno buvo iškelta Ukrainos vėliava, kurios kraštinių matmenys siekė 8 ir 5 metrus.

Sausio 1 d. Lietuvoje minima Lietuvos vėliavos diena. Būtent sausio 1-ąją kaip Lietuvos laisvės simbolis trispalvė keliama Gedimino pilies bokšte. Pirmą kartą tai padaryta prieš 101 metus. Vėliavą Gedimino pilies bokšte tuomet iškėlė komendanto, diplomato, Lietuvių aktyvistų fronto įkūrėjo Kazio Škirpos vadovaujamas Lietuvos savanorių būrys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tų trispalvių

tų trispalvių portretas
pasaulyje kaip prišikta. Rusų, italų , vokiečių irgi trispalvės.

<<<<<<NENUVILS GAL

&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;NENUVILS GAL portretas
TIKIUOSI KAD BUS IŠKELTA TIK LIETUVOS VĖLIAVA BENT TEN .MES LIETUVA ,O NE UKRAINA.IR NEMAŽUMOS..MES UKRAINIEČIUS TIK PALAIKOM

Tautieciai

Tautieciai portretas
kodėl melyna geltona
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių